A fővárosi campus-okon át vezet a Tudás Útja

November 10-én immár tizenharmadik alkalommal rendezik meg a budapesti campus-ok mentén elhaladó Tudás Útja Félmaratont.

Aki az egyetemre menet leginkább csak a busz után szokott futni, annak most itt a remek alkalom egy kis tudatosabb mozgolódásra.

November 10-ére sportolni hív minden egyetemistát, főiskolást a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, hogy együtt rajtoljanak el a Tudás Útja Félmaratonon. Az idén 13. alkalommal megrendezett futóverseny neve onnan ered, hogy útvonala a budapesti campus-ok mentén halad, mintegy jelképesen összekötve azokat. Az esemény egyben egyetemi-főiskolai országos félmaraton bajnokság (MEFOB) is.

A 21 kilométeres klasszikus távon és a 6 kilométeres „Akadémiai 6-os”, úgynevezett példamutató futáson bárki részt vehet, nem csak a felsőoktatási intézmények hallgatói. A szervező Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar célja, hogy mindenkinek lehetőséget adjon az egészséges sportmozgásra, így a felsőoktatási hallgatóknak és oktatóknak csak egy igen méltányos, 500 forint regisztrációs díjat kell fizetniük.

Budapest egyetlen, kifejezetten egyetemi hosszú távú utcai futóversenyén a félmaratoni táv szerelmesein kívül azokat is várják, akik egy jó hangulatú buli keretében szívesen futnának vagy kocognának le egy baráti 6 kilométert. A Tudás Útja Félmaraton a főváros legszebb részein halad keresztül, ráadásul nevéhez méltón érinti az egyetemeket és a Magyar Tudományos Akadémia épületét, mely egyben a rövidebb táv célja is.

Aki tehát november 10-én futócipőt húz, igen exkluzív környezetben róhatja a kilométereket és égetheti a kalóriákat.

Elég jó mókának ígérkezik, így mindenkit csak bátorítani tudunk a részvételre.

A további részletekről, a versenykiírásról és az online nevezésről IDE kattintva olvashattok.

(Fotó: tudasutja.hu)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]