Hengerelt az ETO az ELTE-BEAC Futsal Kupán

Veretlenül, 34 lőtt és 2(!) kapott góllal nyerte meg a győriek csapata a kilenccsapatos tornát, amelynek csoportküzdelmei során a házigazda ELTE-s csapatok csoportharmadikként zártak.

Augusztus utolsó hétvégéjén, második alkalommal rendezte meg az ELTE-BEAC NBII Női csapata, az ELTE-BEAC Futsal Kupát. A téli, első kupánk után, hatalmas volt az érdeklődés, aminek köszönhetően 10 csapat gyűlt össze rendezvényünkre. A résztvevőket a szervezők két egyenlő csoportba osztották, de az utolsó pillanatban a SZOESE visszamondta a jelentkezését, így az A csoport 4 csapatosra csökkent. A csoportok első két helyezettje kvalifikálta magát az esti helyosztókra.

A csoport: ETO Futsal Club, Közterület SK., ELTE Light, Obsitos SE

B csoport: DEAC, ELTE-BEAC NBII, Dunakeszi Vasutas Futsal Club, Police SE, BME-Galaxis

A csoport A SZOESE kiesésével, mindössze egy NBI-es klub maradt az A csoportban, így az első hely kérdése egy pillanatig sem volt kérdéses. Az ETO Futsal Club mind a három mérkőzését magabiztosan nyerte, így önbizalommal tele várhatták az esti helyosztókat. A második hely kérdése rögtön az első mérkőzésen eldőlt, Ferenczi Anna csapata, az Obsitos meggyőző játékkal 2-0-ra verte a Közterület SK-t. Az utolsó mérkőzésen a lelkesedését elvesztő Közterület, az ELTE Light-tal találkozott. Vida Orsolya vezetésével az egyetemista lányok győztek, ezzel a csoport 3. helyén végeztek.

Fotók az A csoportról:

http://elteonline.hu/sportfotok/ii-elte-beac-noi-futsal-kupa-a-csoport/

Eredmények:

Közterület SK – Obsitos 0 – 2

ELTE Light – ETO Futsal Club 0-11

ETO Futsal Club – Közterület SK 9-0

ELTE Light – Obsitos 0-3

Obsitos – ETO Futsal Club 1-6

Közterület SK  – ELTE Light 2-3

B csoport A Dunakeszi Kinizsi – BME mérkőzéssel kezdődött a csoport, ami a Pest Megyei csapat sikerét hozta, Szekér Anita kiváló játékával döntő érdemeket szerzett az egyetemisták legyőzésében. A második mérkőzésre épp beeső DEAC dolgát megnehezítette a hazai csapat, de a rutin és az összeszokottság az NBI-sek mellett döntött. A BME-DEAC mérkőzésen dőlt el a második hely sorsa, a Csernai-lányok nem tudtak kellően felpörögni, a DEAC pedig meggyőző, agresszív játékkal korán eldöntötte a mérkőzést kimenetelét. A Dunakeszi –Debrecen derbin a B csoport első helye volt a tét. A piros-fehér lányok kicsit fáradtnak tűntek, 2 mezőnycseréjük volt csak, és ezt ki is használta a „civis” csapat, az egész kupán kiválóan játszó Farkas Éva vezérletével 3-1-re győztek. Az előző csoporthoz hasonlóan itt is az utolsó mérkőzésen dőlt el a csoport harmadik helyének a sorsa, ahol az ELTE-BEAC NBII-es lányai meglepetésre, 3-0 győzelmet arattak az egyetemi rangadón.

Fotók a B csoportról és a Rájátszásról:

http://elteonline.hu/sportfotok/ii-elte-beac-noi-futsal-kupa-b-csoport/

Eredmények:

Dunakeszi Kinizsi – BME – Galaxis 2-1

ELTE-BEAC NBII – DEAC 1-3

Dunakeszi Kinizsi – Budapest Police SE 4-0

BME – Galaxis – DEAC 1-4

Budapest Police SE – ELTE-BEAC NBII 2-0

Dunakeszi Kinizsi – DEAC 1-3

BME-Galaxis – Budapest Police SE 5-2

ELTE-BEAC NBII  – Dunakeszi Kinizsi 0-3

Budapest Police SE – DEAC 0-3

A helyosztók izgalmas mérkőzéseket tartogattak a helyszínen megjelent szurkolók számára. Örömmel figyelhettük meg, hogy a rendezvényünkön megtekintett több mérkőzést Sito Rivera a futsal válogatott újdonsült kapitánya is. Az első mérkőzésen az A csoport első helyezettje az ETO,  a B csoport második helyezettjével csapott össze a döntőbe kerülésért. A szurkolók kiegyenlített találkozót várhattak, ez viszont elmaradt, a győri lányok ilyen nagy különbséggel is megérdemelten kerültek a tolnai Thelena-kupa után, Budapesten is a döntőbe. Az Obsitos-DEAC összecsapás kiegyenlítettebb volt, nagy meglepetésre az NBII-es csapat 2-0-s előnyre tett szert, de a Debrecen letámadta őket, amire nem volt ellenszerük, és a mérkőzés második felében megfordították az eredményt.

A bronzmérkőzésen a Dunakeszi legyőzte az erejével teljesen elkészülő budapesti csapatot, de az Obsitosnak nincs szégyenkezni valója, mert egyedüli NBII-es  klubként jutottak be a legjobb 4 közé. A döntőben a torna két legjobb teljesítményét nyújtó gárdája mérkőzhetett meg egymással. A mérkőzés elejétől beszorították ellenfelüket a zöld – fehérek, a DEAC erejéből pedig csak kontrákra tellett az elődöntő után. Sipos Lilla az utolsó mérkőzésen is hátára vette az ETO-t és 2 góllal járult hozzá a tornagyőzelemhez, és saját gólkirályi címéhez.

Elődöntők:

Dunakeszi Vasutas – ETO Futsal Club 1-6

DEAC-Obsitos 5-3

Bronzmérkőzés:

Obsitos – Dunakeszi Kinizsi 1-5

Döntő:

ETO Futsal Club – DEAC 2-0

Legjobb kapus: Hurton Zsuzsanna (Obsitos SE)

Legjobb mezőnyjátékos: Farkas Éva (DEAC)

Gólkirály: Sipos Lilla 15 góllal (ETO Futsal Club)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]