Második alkalommal rendezte meg Grassroots képzését az ELTE-BEAC

Egyetemünk az első év sikere után 2013-ban is megrendezte népszerű futballtanfolyamát.

Az idei esztendőben, immáron második alkalommal került megrendezésre egyetemünk szervezésében a nagysikerű Grassroots képzés, mely a labdarúgás területén adott mélyreható ismereteket a szép számmal jelentkező érdeklődőknek. Az alábbiakban a főszervező, Sajben Marcell beszámolóját olvashatjátok:

“Első Grassroots képzésünket az ELTE-n 2012 februárjában szerveztük, aminek hatalmas sikere volt a hallgatók körében, és kiváló visszajelzéseket kaptunk az Magyar Labdarúgó Szövetség részéről is. Így 2013-ban az MLSZ felkérte egyetemünk sportklubját, az ELTE-BEAC-ot, hogy szervezze meg második alkalommal is a képzést. A tavalyi 60 fős hallgatói létszám a másfélszeresére duzzadt, így közel 100 fő várhatja az e hét végén következő írásbeli vizsgát. Tanfolyamunk hírneve eljutott az ország több részébe is, így büszkék vagyunk arra, hogy mindenhonnan érkeztek hallgatók, többek között Győrből, Hatvanból, Mátészalkáról, Bajáról, Dunaújvárosból és Gyöngyösről is.

De mi is az a Grassroots? A Grassroots futball magában foglalja az óvodások focijától kezdve az utánpótlás-nevelést, a futsalt, a női labdarúgást, a speciális helyzetű emberek sportját és a hazánkban is egyre népszerűbb idénysportot, a strandfocit. A labdarúgásról szerzett plusz információk mellett a sporthoz szorosan kötődő élettani-, rendezvényszervezési- és alapvető jogi ismereteket szerezhettek az érdeklődők. Előadásaink a tavalyihoz hasonlóan interaktívak voltak, amiket az előadók saját személyes élményeikkel is színesítettek.

Komoly elméleti képzés zajlottAz előadások témái a következők voltak:

A Grassroots helye, fogalma – a Grassroots területei – a Bozsik program: Kis Baranyi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség munkatársa, a Bozsik Program Programigazgatója.

Sportélettan és Mentálhigiénia – a Sérülésprevenció és az elsősegélynyújtás szerepe: Dr.Szeifert Jenő, általános doktor, az ELTE ESI tanára

Fair Play: Kassai Viktor, 2011-ben az év játékvezetője az IFFHS szavazásán.

Fogyatékos emberek sportja: Dr. Jády György, a Fogyatékosok Nemzeti Szövetségének főtitkára

Női Labdarúgás: Vágó Attila, a Női labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya

A labdarúgás nemzetközi irányítószervezetei: Bienerth Gusztáv, a FIFA jogi bizottságának tagja, a 2016-os brazíliai vb szervező bizottságának tagja

Rendezvényszervezés a FociFesztivál példájára: Szabó László, Az MLSZ Marketing és Média bizottságának a tagja, a FociFesztivál főszervezője

Táplálkozási ismeretek: Komsa Ildikó, az ELTE ESI tanára

Aki esetleg nem tudott részt venni a mostani kurzusunkon, ne csüggedjen, mert az év második felében, ismét szervezünk egy hasonló tanfolyamot a labdarúgás szerelmesei számára.

Köszönjük az előadássorozat megrendezésében nyújtott segítséget az ELTE-BEAC-nak, az MLSZ-nek és a TTK HÖK részéről Kis Róbert sportbiztosnak. Nélkülük ez az esemény nem jöhetett volna létre.”

A jövőbeni képzésekkel kapcsolatos információkért keressétek Sajben Marcellt, a rendezvény főszervezőjét!

Email: marcell.sajben@gmail.com, telefon: +36/305691177

(Fotó: Dőry Szép Ágnes)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]