Sport és egészség a Bárczin

Április 12-én Sport- és Egészségnap lesz a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon.

Ennek a napnak a célja, hogy a tavasz és a jó idő beköszöntével, a zsúfolt hétköznapok közepette egy kis mozgásra csábítsuk a hallgatóinkat a szabadba.

Manapság egyre nagyobb figyelem irányul az egészséges életmódra, azonban a gyakorlatban nagyon nehéz ennek megfelelően élni. Egyetemistaként bizonyára sok mindenki küzd a nem megfelelő időbeosztással, amikor az egész napos gyakorlatok között éppen csak valami gyorséttermi kaját  van ideje bekapni az embernek ,és teste ugyan kívánja a mozgást, de esténként, mikor hazaér, csak arra van ereje, hogy megnézze, másnap milyen órái lesznek és lecsekkolja a Facebookot. Nem beszélve a szórakozásról, kapcsolatok ápolásáról, mert a feszített tempóba azért bele kell férnie esténként egy-két sörnek a haverokkal. Nos, ez az életmód közel sem mondható egészségesnek, és ha most még nem is érzi az ember, hosszú távon nem vezet jóra.

Ezen a napon mi megmutatjuk, hogy mindezek mellett is, egy kis tudatossággal be lehet osztani úgy az időt, hogy beleférjen minden és megmutatjuk azokat a pénztárcakímélő, egyetemistabarát, gyors lehetőségeket, amelyek segítségével könnyebben változtathatunk rossz szokásainkon.

 

Programok:

11:00 órától folyamatosan az udvaron:

–       egészségügyi szűrések (vércukorszint, koleszterinszint, testzsírszázalék, BMI)

–         oxigénbár

–         relax sarok babzsákokkal

–         henna testfestés

–         masszázs

–         aerobik bemutató

 

11:30 – 14:00: ebédelési lehetőség az udvaron

Fotó: http://www.sxc.hu/photo/1181363

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]