Erdélyiek és Pestiek a nyolcban

Péntek délelőtt az A és B jelű kvartett mérkőzéseire került sor a KEK-en. A BME, a Csíki Sapientia, a Sepsi ’08 és a TF SE folytathatja a legjobb nyolc között. A játékra eddig nem lehetett panasz.

 

A csütörtök esti sorsolást követően, péntek reggeltől a labdáé volt a főszerep a BEAC-on. Reggel nyolctól egészen éjfélig tartott a program, aminek eredményeként kialakultak a negyeddöntő párosításai. A korábban kezdő A és B csoportokban nem született különösebb meglepetés. A címvédő Sepsi ’08, a tavalyi döntős TF SE, és a bombaerősnek tűnő első évi győztes BME Futsal is a legjobb nyolc között folytathatja. Negyedikként a Csíki Sapientia csatlakozott hozzájuk.

A III. Kárpát-medencei Egyetemek Futsal Kupája (KEK) az első évi bajnok BME és a Csíki Sapientia meccsével vette kezdetét. A Műszaki Egyetem hallgatóinak nem okozott gondot a korán kelés, 3-0-val lépték le ellenfelüket. Bár a nyitómeccs után még nem örültek a Csíkiek,  mivel ez volt az egyetlen vereségük, másodikként tovább mentek az A csoportból. Természetesen a favorit BME végzett az élen, a műszakisok százszázalékos teljesítménnyel, kapott gól nélkül várhatják a folytatást. A beregszásziak lemondása után beugróként érkező SZIE (Szent István Egyetem), majdnem a negyeddöntőig „ugrott el”. A Csíkiekkel viszont csak egy kiélezett 3-3-as döntetlenre futotta az erejükből, így meg kellett elégedniük az alsó házi rájátszással. A Kolozsvárról érkezett Kamikáze bár, döntetlennel kezdett a SZIE ellen, később már gólt sem tudott szerezni, így csoportutolsóként zárt.

H.

Csapat

M

Gy

D

V

R.G.

K.G.

P

1.

BME Futsal

3

3

9

0

9

2.

Csíki Sapientia

3

1

1

1

5

6

4

3.

SZIE

3

2

1

4

6

2

4.

Kamikáze

3

1

2

1

7

1

A B csoportban kapott helyet a tavalyi döntő két résztvevője. A Sepsi ’08 és a TF SE is egy-egy laza győzelemmel indított, mielőtt a második fordulóban összekerültek volna. Az előbbi a szintén erdélyi (székelyudvarhelyi) SixtyNine-t, az utóbbi pedig a SZE Győrt intézte el. Aztán a délelőtt rangadóján egymásnak feszült a két, végső győzelemre is esélyes rivális. Ahogy azt várni lehetett, szoros csatára került sor, végül egy 2-2-es egállal zártak a felek. Így biztossá vált, a gólkülönbség fog dönteni közöttük, amiben az utolsó meccs előtt a Sepsi állt jobban. Az erdélyiek semmit sem akartak a véletlenre bízni, így a nap legnagyobb arányú győzelmét aratták a győriek felett, akik a 11-0-s vereséget követően mindössze egy rúgott góllal szerénykedtek a tabella alján. Bár a TF SE 5-1-gyel elintézte a SixtyNine-t, a gólarány tekintetében alulmaradt a Sepsivel szemben. Amit az eredmények alakulását látva talán nem is annyira bánhat, hiszen így nem a bombaerős BME-vel került egy ágra. Szombaton viszont összejöhet egy BME-Sepsi elődöntő, ha az eredmények a papírforma szerint alakulnak.

H.

Csapat

M

Gy

D

V

R.G.

K.G.

P

1.

Sepsi ’08

3

2

1

18

2

7

2.

TF SE

3

2

1

11

4

7

3.

SixtyNine

3

1

2

2

10

3

4.

SZE Győr

3

3

1

16

0

Fotó: Naszvadi Gergely Mihály

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]