VII. ELTE Téli Bajnokság – A tét nyomása

Az alapszakasz vége felé közelítve egyre nagyobb erejű érzelmek ragadják el az ELTE aranylábú fiait, mely nagy érzelmek, hol mosolyt, hol könnyeket, hol kiállítást eredményeznek.

Mivel az ellenfél mindkét pályán egy közepes erejű bölcsész-csapat volt, a listavezetők könnyed győzelme volt várható. Nos az FC Fehérvár, ha nem is könnyen, de összeszedettségének, szervezettségének hála magabiztosan 6-1 arányban múlta felül a Kopa Kőbányát. Külön öröm Fejér megye büszkeségei számára, hogy Varga Dani újabb három gólt szerzett, amivel toronymagasan vezeti a góllövőlistát. 

  

Közben viszont a másik pályán a bajnoki álmokat dédelgető Szigeti veszedelemnek alaposan meggyűlt a baja a Kozelito Tél csapatával. A Kozelito képes volt hátrányból fordítani, így a végén a Szigetinek kellett futni az eredmény után. Öt cserével persze könnyen megy a futás, és végül legalább a döntetlent elérték Zrínyi tisztelői. A Szigeti, ha hibátlan mérlegét ezzel el is vesztette, de továbbra is őrzi az első pozíciót, míg a Kozelito háza táján centerüknek, Hlavacska Tamásnak a csoport góllövőlistáján elfoglalt első helye lehet ok az örömre.

 

   Két tehetséges fiatalokból álló csapat mérte össze erejét a Sujet és az ELTE SE Illyés színeiben, mely meccs egy U22 bajnokság döntőjének is könnyen beillett volna. A technikai színvonal a magas elvárásoknak megfelelő volt, sőt talán még meg is haladta azt. De a kiállítások száma végképp meghaladta az előzőleg elvártakat. Előbb egy csúnya lökésért került emberhátrányba az addigra már gólelőnyben játszó Sujet, majd annak kibekkelése, és a három pont biztossá tétele után kakaskodásért páros kiállítás sújtotta a feleket. A játékra, mint olyanra visszatérve, abban a Sujet fölénye egyre inkább kidomborodott, főleg Környei próbálgatta lövőerejét, végeredményben pedig lesújtó, 6-0-s vereséggel küldték haza az Illyést.

   Az eddig pont nélkül álló Kofola szokása szerint alaposan ráijesztett ellenfelére. Az ellenfél ezúttal a Polszki volt, a ráijesztés pedig a meccs elején szerzett kétgólos előnyre utal. Bizony az a két gól könnyen végzetes lehetett volna, de a Polszki a hátralevő harminc perc alatt képes volt tekintélyes mennyiségű gólt termelni, és megfordítani a találkozó állását (5-3).

   Izgalmakban aztán nem volt hiány a Grounf Force One és a Zsuga Bonito találkozóján sem. Papírforma szerint kettest tehettek volna meg a totó szenvedélyesei, ami végül helytálló tippnek bizonyult, de cseppet sem ment egyszerűen. A Ground Force eddiginél erősebb keretével negyven percen át tartotta a lépést a zsugásokkal, és akár iksz is kijöhetett volna a nagy szorzás-osztás eredményeként. Mindkét csapatban a Csányi nevű emberek vitték a prímet, két-két gólt jegyezhettek nevük mellé. Illetve Herbály játékvezető is feljegyezhetett összesen két nevet a kiállítottak listájára. Szokásos fekete humorával meg is jegyezte, hogy egy meccsen ő már csak kettő és négy közötti kiállítással dolgozik.

   A nap rangadóján, az összesen három téli bajnoki címet felvonultató Stadion Fc – JogÁSZ derbin Csekő játékvezető megirigyelte kollégája eredményességét, és gyorsan kiszórta Labancot (Stadion). Az eredményt tekintve 4-2-re győzött a jobban is játszó JogÁSZ, ami rendkívül fontos, valószínűleg felsőházban is számító három pontot jelent, nem is beszélve arról, hogy a megbotló Szigeti veszedelmet egy pontra megközelítette ezzel a címvédő. De talán annak örülnek legjobban a kékmezesek, hogy Muhi, a tavalyi kiírás gólkirálya, úgy látszik végre megtalálta góllövő cipőjét, és két találattal toldotta meg azt az egyet, amit eddig szerzett az idei kiírásban.

   Könnyebb dolga volt a másik jogász-sztáralakulatnak, a BennKillah-nak. Orbánék a létszámgondokkal küszködő Bandó Kareszt fogadták, és minden téren főlénybe kerülve a megalázás határát súroló 12-1-es kiütéssel küldték haza a zöldeket. Ezúttal nem kiállítást, hanem büntetőt jegyezhetett fel büszkeségei közé a játékvezető, amit Huszár gólra is váltott, de a meccs hőse mégsem ő, hanem csapattársa, a négygólos Kovács lett.

   B csoport tabelláján előálltak szerint magasan, ötpontos előnnyel vezet a Fehérvár, a középmezőnyt szorosan fej-fej mellett álló négy csapat alkotja, a BennKillah, a Sujet, az Illyés, és a Zsuga Bonito, akik közül azonban csak három kaphat helyet a felsőházban.

   Black Ram és a Folk Boys presztízsmeccsén azzal a tudattal léphettek pályára a felek, hogy aki veszít riválisával szemben, az már csak a többiek hibája esetén reménykedhet a felsőházat érő helyezésben. Nos, a Folk Boys tűnt motiváltabbnak a szent cél érdekében, és a végig hajtós, iram tekintetében kétségtelenül színvonalas találkozón harminc perc alatt kétszer vették be ellenfelük kapuját, ami nagyjából el is döntötte a három pont sorsát. A hajrában a Black Ram szépített, de egyenlítésre már nem futotta.

   Az A csoportban a már biztos továbbjutó JogÁSZ és Szigeti mellett tehát a Stadion, a Kozelito Tél és a Folk Boys reménykedhet; a Black Ram és a Polszki már csak jókora túlvilági segédlet esetén lehet felsőházas. 
 
 
 
 
 
 

Zeus

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]