Atléta sikerek Debrecenből

3 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzéremmel, továbbá értékes helyezésekkel tértek haza atlétáink, a debreceni Egyetemi Atlétikai Bajnokságról.

Varga Bianka 400 m-es vágtázónk 55,45 másodperccel utasított maga mögé mindenkit. Savanyú Péter sem talált legyőzőre, ugyanis ezen a bajnokságon ő hajította legmesszebbre a diszkoszt, 57,83 méterrel. A harmadik aranyat a több kategóriában is vitézkedő hétpróbázó, Tagscherer Blanka zsebelte be. Továbbá 3112 pontjával a felnőtt női mezőnyben hatodikként, míg az utánpótláskorúak között másodikként végzett.

Az „aranyosak” után nézzük, kik állhattak fel a dobogó második fokára. Tagscherer Blanka ezüstjét már említettük. Mellette az ugyancsak bajnok Savanyú Péter, a súlylökésben is jeleskedett, azonban itt „csupán” a második legjobb dobóeredményt érte el, 15,42 méterrel. Végül a férfi utánpótláskorú tízpróbázók mezőnyében, Torda Benjámin lett második, 3934 ponttal.

A 4×100 méteres női váltók között, harmadikként haladt át a célvonalon az ELTE-s csapat, 50,68 másodperces időeredménnyel, ezzel tovább gyarapítva az addig is szépen csillogó éremkollekciónkat. Az utolsó medáliát, a szintén a férfi utánpótláskorú Kostyák Attila nyakába akasztották, így kettőre növelve bronzérmeink számát.

Helyezetteink közül Pető Dóra 400-as gátfutónk lett negyedik, míg a távol-, illetve hármasugrásban egyaránt az ötödikként végzett Nováky Csaba. Bende Csaba 100 méteren hatodik, míg férfi 4×100-as váltónk a hetedik helyet szerezte meg. Torda Benjámin és Kostyák Attila az egyetemisták között is egymást követve zárta a versenyt, itt 5. ill. 6. helyen, míg a felnőtt mezőnyben Kútsági Bálinttal kiegészülve, a 7-9. pozíciót bérelték ki maguknak.

 

Hortobágyi Tibor
ELTE Online

A kép forrása: www.csemose.eu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]