BEAC-os győzelem a T-Home Vivicittán

A félmaratonon Csere Gáspár a BEAC atlétája nyert. A fiatal és elhivatott sportoló így magasra tette a lécet a leendő Vivicittákon induló futók számára.

A 21 kilométeres versenytáv teljesítése azonban közel sem volt egyszerű feladat,  a mostanában elő-előforduló rendkívüli szeles időjárás nehezítette a versenyzők dolgát. Csere Gáspár az első méterektől kezdve a saját iramát futotta, egyedül küzdött az elemekkel, közel nyolc kilométeren keresztül a szokatlanul erős széllökések voltak legnagyobb ellenfelei.
Végül Csere Gáspár egy finn futó előtt (akiket Paavo Nurmi és a XX. század első felének kiváló finn közép- hosszútávfutói után mindig hatalmas dicsőség megelőzni) közel két perces előnnyel ért célba, egyéni csúcsától – a nem túl ideális körülmények ellenére – alig fél perccel elmaradva. Eredményével végérvényesen beírta magát a Vivicitták és az elkövetkező félmaratoni versenyek történelemkönyvébe. Hozzá kell tennünk egyben azt is, hogy Csere Gáspár eddigi eredményei alapján az egyik legtöbbre hivatott fiatal magyar hosszútávfutó, aki képességei és elhivatottsága folytán egy kiváló maratoni eredményt érhet majd el a későbbiekben.

Forrás: www.beac.hu