Ez nem barbatrükk

A Tavaszi Sportvarázs nem kínál olcsó búvésztrükköket, annál inkább tartalmas kikapcsolódást. Simon Gáborral, az EHÖK alelnökével beszélgettünk.

Mit vártok a Sportvarázstól?

A legfőbb célunk, hogy minden rendezvényen legalább ötszáz hallgató részt vegyen. Ennek érdekében a különböző sportágakban bajnokságokat, versenyeket és kupákat szervezünk. Ezekből alakítunk ki egy féléves eseménysorozatot. A programszervezésnek hála a hallgatók előre fogják tudni, hogy melyik sportrendezvény mikor lesz.

Ha jól tudom, a Sportvarázs három állomásból fog állni, amelyből már itt is az első.

Igen. Az első állomás március 17-18-19-én lesz, a következő kettő pedig áprilisban és májusban esedékes.

Simon Gábor szerint a rendezvénysorozat több, mint ezer hallgatót érinthetAz első állomás nyitó rendezvénye a március 17-i sportnépszerűsítő kampány.

Nem véletlenül startolunk ezzel a programmal. Nyugodtam mondhatom, hogy ezzel az erőteljes felütéssel kívánjuk ráhangolni az ELTE polgárait a további programokra. Répási Károly PPK-s sport-koordinátor neves előadókat, olimpikonokat, sztár műsorvezetőt hívott meg a csütörtöki napra.

A vendégek között lesznek többek között: Kiss Gergely, Faragó Tamás (vízilabda), Illés Béla, Halmai Gábor, Várhidi Péter (futball). Szó lesz a kosárlabdáról (Balogh Judit – BEAC), triatlonról (Kropkó Péter – Ironman), kajak/kenuról (Gyulay Zsolt), atlétikáról (Gécsek Tibor), sakkról (Antal Gergő). A narrátori szerepkört Hajdú B. István tölti be. A rendezvény helyszíne a PPK Kazinczy utcai épülete lesz.

Március 18-19?

Pénteken egyrészt Aerobik nap lesz, ahol Kovácsik Rita ingyenesen kipróbálható, változatos edzésekkel várja az érdeklődőket a BEAC teniszpályáin. Lesz kick box, aerobik, pilates, zumba, energy shake, majd közös bemelegítés a sportversenyekre. Ezek után pedig egy cheerleader bemutató részesei lehetnek a látogatók.

Másrészt a Bogdánfy utcában a BEAC sporttelepén rendezzük meg a Sportvarázs Éjszakai Sportrendezvényét Pogátsa Zsuzsa szervezésében. Az izomtorna este nyolc órától másnap reggel nyolc óráig tart. Ez egyfajta bemutatója lesz mindazoknak a sportágaknak, amelyekről a hallgatók a sportnépszerűsítő kampányunkkor hallhattak.

Három sportágban – fociban, kosárlabdában és röplabdában – rendezünk csapatversenyeket.

E három sportágon kívül lazító szoba, görgőzés, spinning, póker bajnokság, csocsó bajnokságok, sakk, asztalitenisz, állóképességi felmérés, Guitar Hero, bújócska, GPS-es pontkeresés várja az érdeklődőket. Sőt az ELTE Gepárdokkal egy „Iskolakör” részeseivé is válhatunk.

A PPK Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézetének (ESI) újonnan kialakított élettani laborja pedig egészségügyi mérésekkel, tesztekkel, vizsgálatokkal várja a sportolni vágyókat.

Szükséges az előzetes jelentkezés az ELTE Sportvarázs éjszakai rendezvényére, vagy egyszerűen csak el kell menni és részt kell venni a programokon?

A szervezhetőség miatt fontos tudni a szervezőknek, hogy hány emberre számíthatnak az éjszakai sportrendezvényen. Természetesen a helyszínen is megoldható a jelentkezés, azonban aki biztosan részt szeretne venni az eseményen, az jelentkezzen előzetesen az ejszakaisport.elte.hu oldalon.

Van valami feltétele a nevezésnek?

A csapatversenyeknél személyenként 700 Ft a nevezési díj, aminek fejében minden résztvevő kap egy pólót – feketét vagy fehéret – attól függően, hogy a szervezők melyik csapatba sorolják be.

Akik azonban nem akarnak a csapatversenyekben részt venni, azokat szeretettel várjuk egész éjszaka a már felsorolt ingyenes programjainkon.

A programok részleteiről az interneten is tájékozódhattok:

http://ejszakaisport.elte.hu/programok

Tudj meg többet a Sportkampányról és az Éjszakai Sportról a FACEBOOK-on!

 

Farkas Szilárd
ELTE Online