Az olimpia-esélyes Téli Triatlon hazai bajnokságát az ELTE-BEAC csapata nyerte

 A 2011. évi OB rövid és a sprint távját is az ELTE Triatlon Klubja nyerte meg. A felnőtt bajnokságon a Pálfy-testvérek végeztek az élen, akik a Sífutó VB-ről és a Biatlon EB-ről érkeztek Galyatetőre.  

 

A 2011. évi OB rövid és a sprint távját is az ELTE Triatlon Klubja nyerte meg. A felnőtt bajnokságon a Pálfy-testvérek végeztek az élen, akik a Sífutó VB-ről és a Biatlon EB-ről érkeztek Galyatetőre.

 

Február utolsó vasárnapján szikrázó napsütés, de fagypont alatti havas táj fogadta a Galyatetőre fellátogató triatlonosokat. Az ELTE-BEAC csapata 8 fővel nevezett be a versenyre, köztük a legutóbbi felnőtt bajnok Pálfy Máté (TTK). A 7 km terepfutást, 14 km hegyikerékpározást és 7 km sífutást magában foglaló pálya idén is igazán különlegesre sikeredett. A futás egy 10%-os emelkedővel indult, onnan tovább a csúszkáló hóban, majd a kör egy szakadékszerű véget ért. Ebből kellett hármat megtenni, de a neheze csak azután következett. A hegyikerékpárokat (MTB) 15-20 centis porhóban kormányozni a fizika törvényei szerint lényegében lehetetlen. Bár a profiknak majdnem a táv felén ez mégis sikerült, nekik is percenként kellett dönteniük, hogy tolva gyorsabb, de fárasztóbb, vagy tekerve könnyebb, de lassabb.

 

Legjobbjaink a végső sífutó számban tették fel a koronát szereplésükre. Pálfy Márton az addig vezető terepduatlon bajnokot hagyta ott már az első körben, míg Máté a négy kör alatt fokozatosan őrölte fel ellenfelét. A testvérpár győzött, Pálfy Márton (volt környezettan szakos hallgató) felnőtt Magyar Bajnok, Máté ezüstérmes, míg a klub utánpótlás csapata ? a sprint távon – ifjúsági és serdülő bajnokként végzett az élen. A két futam első helyein túl, sprint távon a bronzérem is egy ELTE alumnushoz került (Kovács Zsolt, ex PPK). A hosszabbik távon Farkas Zsolt (TTK biológus) és Székely Mózes (PPK oktató) korosztályukban OB másodikként értek célba, míg Berkó Csaba (IK programozó) a harmadik helyen végzett. (További részletek a csapat honlapján.)

 

Gratulálunk a téli triatlon hazai úttörőinek! Találkozunk április 13-án az ELTE Tavaszi Sportvarázs sorozata keretében megszervezett IV. ePDF duatlon és futófesztiválon!

 

ELTE-BEAC PolythlonELTE Online

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]