Felidézték a ’90-es évek hangulatát a SEK Gólyabálján

Fergeteges retró zenék, vicces gólyaeskü, törött lábú gólyakirály – ilyen volt a 2019-es ELTE SEK Gólyabál!

A tavalyi év sikerén felbuzdulva idén is a Tóvendéglő illusztris tereiben rendezte meg az elsőéves hallgatók Gólyabálját az ELTE HÖK szombathelyi csapata. A tematika idén a retró volt, amit előzetesen a hallgatók szavaztak meg – ennek megfelelően választották ki a fellépőket is. Az est sztárvendége a Happy Gang, a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb magyar könnyűzenei formációja volt, de színpadra lépett Peat Jr. és a Players Bulizenekar is, Nérel Leonarda elsőéves tanító szakos énekesnővel.

A bál fényét tovább emelték hallgatótársaink is. A Kövecses Patti nevével fémjelzett hiphop csapat, a SEK Dance Crew két koreográfiával is megörvendeztette a közönséget, míg Csendes Máté és Doma Bence a fenséges vacsora felszolgálása és elfogyasztása közben szolgáltatott akusztikus háttérzenét.

Nyitóbeszédében dr. Németh István, az ELTE szombathelyi ügyekért felelős koordinációs rektorhelyettese örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy most, a gólyaavató végén az eskü letételével az elsőéves hallgatók végre mindenféle tekintetben egyetemi polgárokká váltak. A gólyaesküt követően Hajas Ádámnak, az ELTE HÖK Savaria megbízott elnökének jutott idén a megtisztelő szerep, hogy a nyitótánc alatt – és később is – énekelhessen. Ez rendkívül jó ötletnek bizonyult, hiszen hangját hallva sokunknak leesett az álla.

Az idei bálkirály Pálóczi Máté, a bálkirálynő pedig Szenner Szabina lett – Fotó: Czirók Dániel

Éjféltájban még nem szaladtak haza a Hamupipőkék sem, ugyanis ekkor kezdtek el sokan izgulni: következett a bálkirály- és bálkirálynő-választás. Idén – az eddig megszokottól eltérően – a helyszínen zajlott a választás szalagok segítségével: az a lány és az a fiú nyert, aki a legtöbb rózsaszín, illetve kék szalagot bezsebelte. Ez a két személy Szenner Szabina és Pálóczi Máté elsőéves, osztatlan tanár szakos hallgatók voltak. Érdekesség, hogy Máté törött lábbal vett részt a rendezvényen, de ez sem szegte kedvét, így a szalagokat járóbotjaira kötötték társai. A korona, illetve a bálkirálynő szalag mellett övüké lett egy görögországi álomnyaralás is az Andromeda Travel Utazás • Esküvő • Rendezvény a megbízható szerveződ jóvoltából, ahogy a legszerencsésebb tombolanyertesek is itt pihenhetik ki az egyetemi időszak fáradalmait.

Tombolát azonban nem csak azok vásároltak, akiknek a nyeremények valamelyikére fájt a foguk: azok is betáraztak belőlük, akik egyszerűen csak támogatni szerették volna a zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény általános iskolai autista csoportjait. A tombolabevétel idén 230 ezer forint volt, ami teljes egészében ennek az intézménynek kerül felajánlásra.

A rendezvény moderátora Karacsi Gábor volt.

Papp Laura Kinga galériája

     Czirók Dániel galériája

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]