Óriási szombathelyi siker a Techtogether versenyen

Hét különdíjjal és 900.000 Ft összdíjazással térhetett haza a Szombathelyi Gépészek nevet viselő csapat.

Az Automotive Hungary kiállításon október 16–18. között megrendezett Techtogether mérnöki csapatversenyen idén is képviseltette magát a szombathelyi gépészmérnöki képzés. Nem is akárhogyan: saját rekordjukat megdöntve idén 17 hallgató szállt versenybe a Szombathelyi Gépészek színeiben. Rajtuk kívül 15 csapat indult még, összesen csaknem 400 versenyzővel.

A Szombathelyi Gépészek idén II. helyezést értek el, amiért 300.000 Ft volt a jutalmuk. Emellett azonban számos különdíjat is bezsebeltek, így az összdíjazásuk nem kevesebb, mint 900.000 Ft-ra rúg. Övék lett a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. 200.000 Ft-os különdíja, a BPV Hungária által felajánlott 100.000 Ft, a Continental különdíja és a tyssenkrupp Hungary 100.000 Ft-os különdíja is. Egy előzetesen kiosztott feladat megoldásáért elnyerték a Magyarmet Finomöntöde Kft. 100.000 Ft-os különdíját, míg a Schaeffer Savaria Kft. jóvoltából szintén 100.000 Ft-ra tehettek szert, amiért egy termék összeszerelését a legjobban és leggyorsabban ők oldották meg.

A csapat néhány tagja verseny közben – Fotó: Szombathelyi gépész Facebook-oldal

Tímár Krisztina trénertanácsadó adta át a Tequa International Kft. különdíjait. A Szombathelyi Gépészek csapatából Sebestyén László nyerte el; a díjazott csapat ezzel egynapos tanfolyami képzést és egy tálca sört nyert.

A csapat először 2017-ben vett részt a versenyen, ekkor a legjobb újoncoknak járó díjat, egy évvel később pedig már a III. helyezést érték el.

A Szombathelyi Gépészek felkészítő és kísérő oktatója dr. Bak Árpád egyetemi docens volt.

 

Kiemelt kép: Szombathelyi gépész Facebook-oldal

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]