Szem nem maradt szárazon a Welcome esten

Ismerkedő estet tartottak a szombathelyi mentoráltak részére a városban működő ELTE Savaria Egyetemi Központ és a Pécsi Tudományegyetem Szombathelyi Képzési Központjának mentorai.

A HÖOK Mentorprogram Északnyugat-magyarországi régiójához tartozó Szombathely egyetemi városban élménydúsan zajlik az élet azon elsőéves hallgatók számára, akik mentoráltaknak jelentkeztek. Nemrég Győrben, a Welcome day alkalmával ismerhették meg jobban egymást társaikkal és mentoraikkal, október 17-én pedig a városi találkozó nyújtott ehhez keretet. A rendezvényen 60-nál is többen vettek részt az ELTE SEK dísztermében.

„A vasi megyeszékhelyen a Programban idén több mint 100-an vesztek részt, 15 mentorral együtt. 80%-ótok az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központjának, míg 20%-ótok a Pécsi Tudományegyetem Szombathelyi Képzési Központjának elsőéves hallgatója” – ismertette köszöntő beszédjében Szabó Bálint városi vezető. Hozzáfűzte: „a Welcome estünket hosszas előkészületek előzték meg, mindannyian keményen dolgoztunk azért, hogy minél jobb és felejthetetlen élményekben gazdag programot állítsunk össze nektek”.

Fotó: Mihajliv Renáta

Az est jó hangulatban telt, ami során kiemelt szerep jutott az ismerkedős játékoknak. Mivel ezek legtöbbje humoros feladat volt, szem nem maradt szárazon egyik kiscsoportban sem. Ugyanez igaz volt később is, akkor, amikor a slammerek – Horváth Florencia, Szabó Laura, Székely Zoárd, Vincze Bence – léptek színpadra, ekkor azonban nem mindig a nevetés okozta a könnyeket. A vicces sorok mellett elhangoztak kőkemény iróniával átitatott, komoly üzenetet közvetítő szövegek is. A Savaria Slam Poetry legifjabb slammere, Horváth Florencia például megrendítően beszélt egy kisfiú szemszögéből a családon belüli erőszakról és annak későbbi hatásairól. Bár sem a kisfiú anyja, sem a kisfiú által megvert kislány nem tudta kivédeni támadója erős ütéseit, Varga Réka Európa-bajnoki bronzérmes cselgáncsozó, és Kovács Petra, aki II. Danos mester Nanbudóban, minden bizonnyal könnyűszerrel ki tudta volna. Tudásukat be is mutatták a mentoráltaknak, akik talán el tudtak raktározni magukban egy-két alapfogást szükség esetére.

Az estet Doma Bence akusztikus koncertje zárta, aki saját és feldolgozott dalokat is bemutatott; akkora sikere volt, hogy mentor és mentorált egyaránt táncra perdült.

Mihajliv Renáta galériája

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]