Sikeres tornász hétvége!

Október 5-én Budapesten rendezték meg a női felnőtt II. osztályú tornászbajnokság második fordulóját, ami egyben az országos verseny is volt.

A SZoESE ebben a fordulóban is egy női csapattal képviseltette magát, közöttük Nagy Eszterrel, aki 2017-ben szerzett egyetemünkön diplomát. Az 5/3-as versenyre (öt tornász indítható, de csak a három legjobb eredmény számít szerenként) négy fővel tudtak kiállni. A csapat tagjai tudásuknak megfelelően, kisebb rontásokkal versenyeztek.
Szenner Szabinát a MATSZ érvényes átigazolási szabályai szerint nem tudták leigazolni, mivel ez az átigazolási időszakon kívül csak az elnökség engedélyével tehető meg. (Az elnökség a stuttgarti Torna VB-n volt, a szövetségből senki nem dönthetett és döntött!) Ezért Szabina pécsi színekben indult, pedig nagy szükség lett volna rá a csapatban is.
Eredmények:

Csapatversenyben tíz csapatból a 6. helyezést szerezték meg Sárai Gabriella tanítványai 204.800 ponttal.

A csapat tagjai: Gálos Csenge, Bizey-Nagy Gabriella, Giricz Eszter, Nagy Eszter

Szerenkénti versenyben:
Ugráson Nagy Eszter 5.
Felemáskorláton Szenner Szabina ( PSN Zrt.) 3.

Sárai Gabriella büszke a csapatára!
Fotó: SZoESE.hu

Ezüstérem a fiúknál!
“Nem az eredmény, hanem az odavezető út volt a fontos!” A tavaszi forduló alkalmával a szombathelyiek mindössze két tizeddel maradtak le az aranyéremről, így most komoly reményekkel indultak el a megmérettetésen, ugyanakkor komoly kihívásokkal is szembe kellett nézniük, mivel a budapesti TFSE két csapata is a vetélytársaik között volt. Mindezek ellenére az országos csapatbajnokságban ezüstérmet sikerült szerezni, ami hosszú évek óta a SZoESE férfi torna szakosztályának legjobb eredménye.
Egyedül a TFSE ’A’ csapata tudott magasabb pontszámot elérni. A helyezés azért is figyelemre méltó, mivel meglehetősen rövid idő, mindössze egy hónap állt a felkészüléshez rendelkezésre. Ahogy a szombathelyiek edzője a verseny után fogalmazott: „Elsősorban nem az eredményre kell büszkének lenni, hanem a munkára, ami mögötte áll”. Ugyanis ezalatt az egy hónap alatt komoly fizikai és szellemi munkát végzett a csapat, elszántan és céltudatosan készültek az eseményre, ami pedig meghozta a jutalmát.

A Lappints Regős által vezetett csapat jó teljesítményt nyújtott!
Fotó: SZoESE.hu

Eredmények:

A végleges csapatpontszám: 330.200 pont

Magi Norbert: 53.550
Gazdag Áron: 52.750
Gremsberger Attila: 53.200
Domonkos Róbert (sérülés miatt három szeren): 25.000
Lappints Regős: 58.900

 

Kiemelt kép: Pixabay

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]