Programdömping októberben – Színes szombathelyi és SEK-es programokból nincs hiány

Októberben senki sem fog unatkozni! A 60. születésnapját jubileumi rendezvénnyel ünneplő felsőoktatás mellett Szombathely városa is színes és érdekes programokkal várja az érdeklődőket – ezek egy részét gyűjtöttük csokorba nektek.

Október 2. (18:00) – Veni Sancte

Veni Sancte, azaz szombathelyi egyetemi tanévnyitó szentmisét tartanak október 2-án, 18:00-kor a Zárdatemplomban. Az ünnepség főcelebránsa dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök, közreműködői a II. János Pál Katolikus Szakkollégium egyetemistái lesznek.

Helyszín: Zárdatemplom (Szombathely, Petőfi Sándor u. 37.)

Október 3. (16:00-tól) – Péntek Róbert kötetbemutatója

Az ELTE EKL Savaria Könyvtár és Levéltára dr. Koós Ildikó moderálásával kötetbemutatót szervez október 3-án 16:00-tól. A Bujdos-óra – Mindenségmedence versekben bemutatásra kerülő kötet megvásárolható lesz a helyszínen 3000 Ft-ért.

Helyszín: ELTE SEK Forrásközpont, könyvtár II. emelet

Október 3. (18:00 – 19:30) – Érdekképviseleti Fórum

Érdekképviseleti Fórumot szervez az ELTE HÖK Savaria, amin elsősorban olyanok részvételére számítanak, akiket érdekel a Hallgatói Önkormányzat, és akik szívesen képviselnék hallgatótársaik érdekeit a HÖK tagjaként, de bárki részt vehet rajta, akiben kérdések vannak. Az ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Horváth Mihály, valamint csapata október 3-án a SEK-re érkezik és egy interaktív előadást tart a HÖK működéséről, lehetőségeiről, valamint a közelgő választások menetéről.

Helyszín: ELTE SEK B-épület, Tanácsterem

Október 4. (17:30-tól) – Kiss Gábor kiállításmegnyitója

Október 4-én, pénteken 17:30-tól „Elfésült idő, meg nem érkezés, de úton járás” címmel nyílik kiállítása Kiss Gábornak. Az alkotó tárlata jó bizonyítéka annak, hogy a Herényiek Háza nyitott kapukkal várja az amatőr és profi művészek jelentkezését, hiszen az egyesület díjmentes bemutatkozás biztosításával tudja segíteni a művészek alkotómunkáját. A kiállítás október 17-ig, hétköznap 10:00 és 18:00 között tekinthető meg a közösségi ház kiállítótermében.

Helyszín: Herényiek Háza (Szombathely, Béke tér 7.)

Október 4–6. – Szombathelyi Szüreti Fesztivál

Háromnapos szórakoztató, élményekkel teli szüreti fesztivál Szombathely ikonikus helyszínén: a Vasi Skanzenben október 4-5-6-án. Könnyűzenei koncertek, gasztroprogramok a helyi borosgazdák közreműködésével, valamint kézműves vásár a legszebb és legfinomabb termékekkel.

Fellépők: Pénteken Horváth Tamás LIVE és a Follow The Flow; szombaton Splash, Hip Hop Boyz, Peat Jr., DJ Szatmári feat. Jucus, Happy Gang, Erős vs. Spigiboy, Spy the Ghost; vasárnap Kis Grófo, OCHO MACHO és a Hooligans.

Helyszín: Vasi Skanzen (Szombathely, Árpád út 30.)

Október 10. (18:00-tól) – Hagyomány és trend a cukrászatban

Október 10-én, csütörtökön 18 órától a cukrászati hagyományokról és trendekről fog beszélgetni a Mészáros Cukrászda tulajdonosával, Mészáros Gáborral Simon Ádám, a Herényi Kulturális és Sportegyesület munkatársa. A Herényi Esték keretében rendezett programon az érdeklődőket süteménykóstolóval várják a szervezők.

Helyszín: Herényiek Háza (Szombathely, Béke tér 7.)

Október 15. (18:00–19:00) – MMT Szombathelyi Csoportjának előadása

Október 15-én veszi kezdetét a Magyar Meteorológiai Társaság Szombathelyi Csoportjának idei őszi programsorozata. Az első előadás alkalmával Kovács Jenő Őrvidéki kalandozásairól fog beszélni, külön hangsúlyt helyezve arra, hogy mit is veszítettünk el a Nyugat-Dunántúlon.

Helyszín: ELTE SEK C-nagyelőadó

Október 10. (15:00-tól) – HÖOK Mentorprogram Welcome Day

Október 10-én Győrben rendezi meg a HÖOK Mentorprogram Északnyugat-magyarországi régiója a 2019/2020-as tanévi Welcome Day nevű rendezvényét, melyen szombathelyi mentorok és mentoráltak is képviseltetik majd magukat. A szervezők minden érdeklődő mentort és mentoráltat várnak!

Helyszín: Győr

Október 17. (16.45–20:30) – HÖOK Mentorprogram Welcome Est

Október 17-én tartják a HÖOK Mentorprogram szombathelyi mentorai az első Welcome Estjüket. A rendezvény célja, hogy a Programban résztvevő városi mentoráltak találkozhassanak társaikkal és más mentorokkal egyaránt. A szervezők minden érdeklődő mentoráltat várnak!

Helyszín: ELTE SEK Díszterem

Október 17. (18:00-tól) – A 3D íjász világbajnokság élménybeszámolója

Október 17-én, csütörtökön egy újabb herényi estén ismét egy érdekes életutat mutat be a Herényiek Háza: Csóka Dóra, a Herényi Kulturális és Sportegyesület munkatársa Molnár Ferenccel, 3D íjász világbajnokkal beszélget majd 18 órai kezdettel.

Helyszín: Herényiek Háza (Szombathely, Béke tér 7.)

Október 18. (10:00–15:00) – Jubileumi ünnepség

A szombathelyi felsőoktatás elindulásának 60 éves évfordulója alkalmából jubileumi ünnepséget rendez október 18-án az ELTE Savaria Egyetemi Központ, melyen többek között megkoszorúzásra kerül a Berzsenyi szobor és fotókiállítás nyílik a C-épület aulájában.

Helyszínek: Szombathely, Savaria Mozi, SEK C-aula, SEK Sportcsarnok

Október 24. (17:00-tól) – Bessenyei Lili kiállításmegnyitója

Október 24-én, csütörtökön 17 órától újabb kiállítással várja az érdeklődőket a Herényiek Háza: Bessenyei Lili, ösztöndíjas thangka festő alkotásaiból nyílik tárlat. A megnyitón levetítik Martin Buzora Pema története című filmjét, majd beszédet mond Geshe Sherab Phuntsok tibeti bönpo szerzetes. Az estet a festővel és a tibeti szerzetessel történő kötetlen beszélgetés zárja. A programhoz kapcsolódik október 25-én 17 órai kezdettel egy meditációs program, amit a tibeti szerzetes tart majd.

Helyszín: Herényiek Háza (Szombathely, Béke tér 7.)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]