Megmérettetések és jó eredmények Szombathelyen

Nagyjából így lehetne összefoglalni szombathelyi Intézetünk egyesületének – a SZoESE-nek – az elmúlt időszakát. Futásban, tornában, kézilabdában, sőt még judoban is érdekeltek voltak hallgatóink.

Futók

Vége felé jár a futószezon, de ez sem akadályozta meg versenyzőink remek szereplését Grazban és Frankfurtban.
A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület atlétái jó versenyévet futottak. Mind egyéniben, mind csapatban több alkalommal szereztek országos bajnoki érmeket, győzelmet. A szezon végén pedig Kovács Attila és Horváth György új egyéni csúcsot futott. Előbbi félmaratonon, utóbbi maratonon.

Kovács Attila október 14-én Grazban indult félmaratonon. A felmerült nehézségeket leküzdve, közel sem a legideálisabb körülmények között 71 perc 5 másodpercet teljesített. A dolognak annyi szépséghibája van, hogy, mint utólag kiderült, elírták a nevét és így, bár az elért eredménye a hazai U23-as ranglistán az első lenne, ezt a kiváló teljesítményt SZOMBATHELY ATTILA néven jegyzik majd az évkönyvek és szinte semmi esély változtatni rajta. Horváth György október 24-én Frankfurtban rajtolt maratonon. Kiváló hőmérsékleti viszonyok között zajlott a verseny, viszont helyenként erős szél volt. 30 km-ig egyenletes iramban teltek a kilométerei, tartotta a tervezett részidőket. Onnan azonban némileg lelassult, de még így is kiváló 2 óra 28 perces idővel ért célba. Ez jelen pillanatban a hazai abszolút ranglista 3. helyét jelenti Csere Gáspár és Jenkei Péter mögött.

Kívés István, edző: “Mindkét versenyzőnk nagyon motiváltan versenyzett, elmondásuk szerint még bőven maradt tartalék teljesítményükben. Amennyiben sérülés, betegség nem hátráltatja őket, a következő szezonban további javulásra lehet számítani.”

Kovács Attila és Horváth György remek szezont zártak! Fotó: Kívés István

Kovács Attila és Horváth György remek szezont zártak
Fotó: Kívés István

Tornászok

Futóink eredményei magasra tették a lécet, amit többi szakosztályunk is át akart ugrani. Remek, gyakran éremmel társuló eredményeket értek el versenyzőink Férfi tornászaink most hétvégén mérettették meg magukat és értek el remek pontszámokat!-Lappints Regős – a csapat legrutinosabb tagja és edzője – így értékelt: A verseny eredményével mindenképpen elégedettek lehetünk. Hozzá kell tenni, hogy a körülmények is szerencsések voltak, továbbá azt is, hogy maradtak bennünk még pontok. Mindannyian vétettünk olyan hibákat, amik elkerülhetők lettek volna, edzésen például már régóta nem fordultak elő. Viszont ezúttal sikerült megfontoltabban versenyeznünk. Egyfelől megfogadtuk Sárai tanárnő tanácsát, és két csapat helyett csak egy, alapvetően erősebb összeállításban indultunk. Másfelől pedig a gyakorlatokba sem akartuk mindenáron beleerőltetni a bónusznak számító elemeket, hanem esetenként inkább egyszerűbb, de biztosabb és szebb gyakorlatot mutattunk be. Sokat jelent az elért helyezés, de elsősorban nem a megszerzett érmek miatt. Fontosabb, hogy a korábbi pontszámain mindenki tudott javítani, saját színvonalán emelni, aki pedig először indult velünk versenyen szintén hasznos pontokat hozott.

Lappints Regős elégedett lehet csapata és saját teljesítményével is! Fotó: Lappints Regős

Lappints Regős elégedett lehet csapata és saját teljesítményével is
Fotó: Lappints Regős

Eredmények:
Gremsberger Attila: 43,500
Domonkos Róbert: 44,100
Gazdag Áron: 48,250
Magi Norbert: 49,900
Lappints Regős: 53,900

SZoESE: 153,850

Kézilabda

Fiatal kézilabdásainknak viszont nem sikerült jól a hétvége, edzőjük, Tánczos Balázs értékelte a látottakat: “Sajnos azt kell, hogy mondjam saját magunkat vertük meg ezen a mérkőzésen. Az első félidővel meg voltam elégedve és bizakodva fordultunk a második félidőre. A második játékrész elején sikerült is ellépnünk két góllal, aztán jött egy óriási hullámvölgy és az ellenfél lépett meg három góllal. Innen már sajnos nem tudtunk vissza kapaszkodni. Amíg egy ilyen szoros mérkőzésen ennyi technikai hibával játszunk, hasonló eredményre számíthatunk. 8 eladott labdánk volt a találkozón, ami rengeteg, ha csak a feléből sikerül gólt szerezni már más az eredmény.”

SZoESE 24 – 28 Lipóti SKFT fiú serdülő kézilabda mérkőzés
A SZoESE összeállítása (és pontszerzői)
Birkás Barnabás – Sándor Dávid, Hetyei Ervin(7), Szalai Dénes(4), Kneisz Csanád(4), Benke Ármin(1), Horváth Kristóf(8) Csere: Bánfalvi Dániel – Gál Attila, Németh Kristóf,

Judo

Szintén a hétvégén zajlott le a JUDO MEFOB, ahol Varga Réka, Czlenner János és Sziklai Albert képviselte egyetemünket. Réka és Albert második helyen végeztek a hétvégi megmérettetésen, előbbi +78, utóbbi 100 kg-ban. János 81 kg-ban versenyzett és ért el harmadik helyezést. Albert teljesítménye külön is dicsérendő, mivel ő sérülten és egy súlycsoporttal magasabb kategóriában versenyzett. Az utazó csapat hölgy tagjával beszélgettünk élményeiről.

Hallgatóink remekül teljesítettek a JUDO MEFOBON! Fotó: Varga Réka!

Hallgatóink remekül teljesítettek a JUDO MEFOBON
Fotó: Varga Réka

“Hazudnék, ha azt mondanám, hogy elégedett vagyok a teljesítményemmel, mert mindig lehet jobb. Minden versenyre úgy megyek el, hogy megnyerem. Az ezüstérem nem a kedvencem, mert rossz szájízzel fejezem be versenyt, mert kikaptam, ráadásul a célegyenesben. De ez most, így sikerült. Aludtam rá egyet, átgondoltam, hogy hol és mit hibáztam, mit csinálhattam volna másképp. Ezeket nagyon megjegyeztem. Amint újra a tatamira állok, a döntőbeli ellenfelemmel nem fogom hagyni se neki se másnak, hogy ezeket a helyzeteket kihasználják. Minden vereségből fejlődni akarok! Maga a verseny szervezése, rendszere hibátlan volt. Gyors volt, pörgött minden, ahogy kell. Mérlegelésnél volt egy kis adminisztrációs deficit, konfliktus nem származott belőle, rugalmasan, hamar megoldódott. A helyszínválasztás általában jó (UTE csarnok), de most a fél épület, építés alatt áll. Ez talán csak a komfort érzeten rontott.”

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]