Elkezdődött a kosárlabda MEFOB

Női és férfi csapatunk is szépen szerepel eddig. A legutóbbi fordulóban mindketten a PTE-EMES Petőfi SE csapatát fogadták. Szabó László és Kéri Péter tanítványai kettős győzelmet ünnepelhettek az Egyetemi Sportcsarnokban.

Női csapatunk szoros végig kiélezett mérkőzésen szerezte meg a győzelmet

Szombathelyi ESE – PTE-EMES Petőfi SE 63-52 (19-9, 14-16, 15-13, 15-14)

SZOESE: Kovács 7, Fekete 25, Jakubovics 11/3, Feigl 4, PLÓZER 13. Csere: Bándi 2, Balogh 1, Hirschler. Edző: Szabó László

PTE-EMES Petőfi SE: Herendi 11/3, Tóth 7/3, Horváth 5/3, Petró 8, Bencze 2. Csere: SÉRA 14, Miltner 5, Orosz, Edző: Sipos Ádám

Botár László tudósítása:

A feldobás után a két csapat egymásnak esett. Nagy iram jellemezte a mérkőzést az elejétől fogva. A hazai csapat 11-0-ás rohammal nyitott, majd a vendég gólcsendet Séra törte meg egy duplával. Jakubovics és Fekete az első negyedben tarthatatlan volt a vendégeknek, előbbi 7, utóbbi 5 pontot tett a közösbe, így 19-9-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző a negyed végén. A második negyedben a vendégek több szép akciót vezettek, pontosabb befejezés jellemezte támadásaikat. A két pontgyáros hazai játékos mellé a fiatal Plózer is aktiválta magát, sikeres centerjátékának köszönhetően a vendéglátó csapat mehetett előnnyel a pihenőre. ( 33-25)

A második félidőben az iram megmaradt, de sok hibával játszott mindkét csapat. A hazaiaktból Jakubovics a harmadik negyed közepén megkapta második sportszerűtlen hibáját, így mehetett zuhanyozni, kiállították a játékvezetők. A vendégek nem tudtak élni a lehetőséggel, hogy a hazai csapat elveszítette egyik kulcsjátékosát. A Szombathely csapatát ezen az estén még az ág is húzta, kezdő centerük, Plózer szalagszakadást szenvedett egy rossz mozdulatnál, így ő is kivált a játékból. Fekete Tünde előlépett vezérszerepbe, és az ő eredményessége révén tartotta előnyét a SZoESE. A vendégek kétszer is feljöttek 6 pontra, de ennél jobban nem tudták megközelíteni a hazai együttest, amely végül Fekete hatékony játékának köszönhetően (25 pont, 11 kiharcolt fault, 25 IBM pont ) megnyerte a mérkőzést.

Szabó László: “Gratulálok a csapatomnak, de a vendégeket is megilleti a dicséret, nem adták fel, végig küzdöttek. Első idei mérkőzésünk volt, ennél jobb játék kell a folytatáshoz.”

Sipos Ádám: “Jó meccs volt, az történt amire számítottam, nagy iramú volt a mérkőzés. Nem sikerült nyernünk, gratulálok a hazai csapatnak. Sok helyzetet alakítottunk ki, nyolcvankét rádobásunk volt, sajnos nagy részét nem tudtuk értékesíteni, de hát ezért dolgoztunk, hogy a helyzeteink meglegyenek. Remélem a következő meccsen sikeresebbek leszünk ezen a téren.”

Jól kezdte a bajnokságot Szabó László csapata! Forrás: Archív

Jól kezdte a bajnokságot Szabó László csapata
Forrás: Archív

Férfi csapatunk igazi erődemonstrációt tartott, magabiztosan nyert a pécsi csapat ellen

Szombathelyi ESE – PTE-EMES Petőfi SE 106-56 (28-14, 28-19, 24-13, 26-10)

SzoESE: TÓTH 2, Sinkovits 10/9, MÉSZÁROS 31/24, VICZE 14/6, Oroszi 7/3. Csere: CZUKOR 13/3, Papp 8, Kerekes 9 Horváth, Schveighoffer, Frisnyák 4. Edző: Kéri Péter

PTE EMES Petőfi SE: Földes 9, Fülöp 6, SZAVAI 15/12, Kovács 9/6, GÁSPÁR 9/3. Csere: Mándity 6/6, Pungor 2, Marton. Edző: Petőfi Áron

Botár László tudósítása:

Az első percekben ízlelgették egymást a csapatok, majd hazai együttes magasabb sebességi fokozatba kapcsolt és egy 16:0-ás etappal jelentős előnyre tett szert. A SZoESE szekerét ebben a negyedben Mészáros Máté húzta, aki 10 perc alatt 20 pontot dobott, közte 5 triplával. A második játékrészben tovább növelték előnyüket a hazaiak, de a játék képe kiegyenlítettebb volt a korábbiaknál. A nagy szünetig megnyugtató 23 pontos előnyt gyűjtött össze a SZoESE. A folytatásban nem változott sokat a mérkőzés menete: a szombathelyiek minden játékosnak lehetőséget adva fokozatosan növelték az előnyt, a vendégeknek felvillanásai akadtak.

Mészáros Máté megállíthatlan volt 9-ből 8 triplát dobott be Kéri Péter játékosa! Forrás: Mihajliv Renáta

Mészáros Máté megállíthatlan volt 9-ből 8 triplát dobott be Kéri Péter játékosa
Forrás: Mihajliv Renáta

A negyedik negyedben már csak az maradt nyitott kérdés, hogy meg lesz-e a száz pont és hogy ki dobja azt. Mészáros Máté extra dobóformában nyújtott kiemelkedőt a SZoESE-ben, 31 pontja mellé (mindössze egy rontott dobással) 8 lepattanó és 4 gólpassz is társult, így 44 VAL-t szorgoskodott össze. Tóth Dávid járt még közel a dupla-duplához. Bár csak 2 pontot dobott, de leszedett 8 lepattanót és kiosztott 9 gólpasszt. A vendégeknél Gáspár Eriknek hiányzott egy pont és egy pattanó ehhez a dupla-duplához, 15 VAL értékkel zárta a meccset.

Kéri Péter: “A variációs lehetőségeinket igyekeztünk a mai meccsen minél változatosabban próbálgatni. Örülök, hogy minden játékosom lehetőséget kaphatott és tudott is ezzel élni.”

Petőfi Áron: “Gratulálok az ellenfelünknek. Sokkal jobban játszottak, mint mi.”

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univn_560

Forrás: https://www.facebook.com/egyetemikosarlabda/

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]