SEK-es vagy? Készülj a programokra!

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központ HÖK-csapata már évek óta rengeteg programot szervez a hallatóknak. Mindig próbálnak törekedni a változatosságra, folyamatosan színesítve a diákéletet. A sok zh, vizsgaidőszak és beadandók közepette mindenkinek szüksége van kikapcsolódásra, amit ők biztosítanak számunkra.

Több alkalommal megszervezték már az Egyetemi társasjáték estet, amire utoljára február 27-én került sor. Ennek a Spricc, valamint – ahogy legutóbb is – a Campus Egyetemi Club Pizza & Food ad otthont. Minden egyes alkalommal egyre nagyobb érdeklődés övezi ezt a rendezvényt. A jó hangulat és a szórakozás elengedhetetlen kiegészítője az esteknek. Rengeteg társasjáték közül válogathatnak a csapatok: Dixit, Hanabi, Agent Undercover (Titkos ügynök), Fedőnevek és még sorolhatnánk a címeket. Vannak visszajáró játékosok, de akadnak új jelentkezők is, akik szívesen kipróbálnák magukat egy–egy játékban. A nagy érdeklődésre való tekintettel az elkövetkezendő hónapokban sem maradnak társasjáték nélkül a hallgatók, hiszen tervben van már a következő est is.

Egyetemi társasjáték est. Fotó: Mihajliv Renáta

A következő nagyobb program előre láthatólag egy pozsonyi, történelmi jellegű kirándulás lesz április 13-án. Minimális összegért cserébe – ami körülbelül 3000–6000 forint – igazán felejthetetlen élményben lehet részünk. Megtekinthetjük majd a szépséges Pozsonyi várat, a Szent Márton Dóm-koronázási templomot, a Prímási palotát, illetve az Opera épületét. Végigsétálhatunk a költői Duna-parton és a Dévényi várba is bepillanthatunk. Ezeken kívül még más érdekes programmal is készültek a szervezők, amik igazán színessé varázsolják majd ezt a kirándulást. Az élményt még az is fokozza, hogy dr. Cierna Lubica tanárnő lesz a kísérő, aki rengeteg érdekességet és tanulnivalót fog elmondani a hallgatóknak, amit a későbbiek során biztosan hasznosítani tudnak majd. A jelentkezők száma ötven főre van korlátozva, ezért érdemes minél előbb jelezni a részvételi szándékot. Ezt meg lehet tenni személyesen, Szecsődi Tímeánál, vagy akár e-mailben is, a szombathely@btkhok.elte.hu címen. Elsősorban történelem szakos hallgatók jelentkezését várják, viszont minden SEK-es hallgatót, akit egy kicsit is érdekel a történelem, vagy a város, szívesen látnak.

Ezeken az aktuális programokon kívül rengeteg eseménnyel rukkol elő a HÖK. Áprilisban több rendezvényt is szeretnének lebonyolítani, például a HKLB-t (Házi Kispályás Labdarúgó Bajnokság), ami mindig nagy érdeklődésnek örvend, főleg a testnevelés szakosok körében. Színházlátogatásra is sor kerül, ahol a Sztárcsinálók című rockoperát tekinthetik meg a szombathelyi Weöres Sándor Színházban a kultúrára éhező hallgatók. Április 23-án a Dumaszínház látogat el a Campus Egyetemi Club Pizza & Foodba, ahol egy igazán szórakoztató műsort láthatunk majd. A pontos fellépőkről később tudhatunk meg információkat. A hónap első felében megrendezik a SEK Poetry-t is, ahova várnak minden irodalomkedvelőt és versírót.

Az előző évekhez hasonlóan a HÖK ebben a félévben is készül nagy diákrendezvénnyel. Április végén, május elején majálisra várnak mindenkit – többek között a mindig sikeres főzőverseny is bekerült a programok közé. Ennél részletesebb információkkal jelenleg még nem tudunk szolgálni, de egy biztos, ha valaki jól akarja érezni magát, ott a helye.

További, kedvcsinálónak szánt fotók a társasjáték estről galériánkban (fotó: Mihajliv Renáta)!

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]