Még jelentkezhettek a Lányok Napjára!

A Lányok Napja rendezvény célja, hogy közelebb hozza a lányokhoz a tudomány és technika világát. Egy nap, 12 város, 41 program, 2000 helyszín.

A Lányok Napját április 23-án szervezi meg a Nők a Tudományban Egyesület, amikor olyan cégek nyitják ki a kapuikat pályaválasztás előtt álló középiskolás lányok számára, mint a LEGO, az IBM, a Google, a GE, a Microsoft, a Bosch, a Prezi vagy a Magyar Telekom. A cégek mellett az ország műszaki egyetemei és karai is képviselik magukat a rendezvényen, így jelen lesz többek között a Budapesti Műszaki Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem és a Kecskeméti Főiskola is.

A programokra még öt napig tudtok jelentkezni a www.lanyoknapja.hu oldalon, a regisztráció 2015. április 13-án éjfélkor lezárul.

A rendezvényen részt vevő cégek, kutatóintézetek és műszaki egyetemek teszik látogathatóvá 14-17 éves lányoknak irodáikat, laboratóriumaikat és műhelyeiket. A lányok kérdezhetnek, kísérletezhetnek, megnézhetik, milyen egy trendi iroda, és beleveszhetnek a kémcsövek, robotok és precíziós műszerek világába.

A szervezők célja, hogy ne a rossz társadalmi beidegződések és sztereotípiák, hanem kézzelfogható tapasztalat alapján induljanak el a felsőoktatásba.

Több ezer fiatalt várnak az ország több pontjára, így Budapestre, Debrecenbe, Gödöllőre, Győrbe, Hatvanba, Kecskemétre, Miskolcra, Nyíregyházára, Szegedre, Székesfehérvárra, Vácra és Pécsre.

Kép: www.facebook.com

Forrás: www.edupress.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]