ELTE-s oktató a Magyar Curling Szövetség élén

A curling egy holland (vagy skót) eredetű téli sport, amely hazánkban az elmúlt három évben páratlan fejlődésen ment keresztül. Reméljük, hogy Bukta Zsuzsa vezetése mellett, még az eddigieknél is nagyobbat tud fejlődni a sportág.

Magyarország finoman szólva sem téli olimpiai nagyhatalom. Országunk földrajzi fekvéséből adódóan, kevés téli sportban tudtunk eddig meghatározó teljesítményt nyújtani a sporttörténelemben. Éppen ezért rendkívül meg kell becsülnünk, ha egy ilyen sportágban eredményesek tudunk lenni.

Nos, a curling ilyen. Amilyen rövid ideje, 2004 óta működik hazánkban is szövetsége, olyan lendületes fejlődést mutat. Mindössze 5-7 ezer magyar ember űzi ezt a sportot eseti jelleggel (az igazolt versenyzők száma 200 fő), mégis az elmúlt három évben a Vegyes páros világbajnokság ezüst érme és a Vegyes válogatott Európa-bajnoki ötödik helyezése is a miénk lett! (Mi lenne, ha népszerűbb lenne?!)

ELTE-sként pedig külön büszkeség számunkra, hogy a sportszövetség új elnöke Bukta Zsuzsa lett, aki 2010 óta a Pedagógiai és Pszichológiai Kar, Testnevelési és Sporttudományi Intézetének tanársegédje, a sportszervező BSc képzés szakfelelőse. Sportmenedzseri végzettséggel rendelkezik, jelenleg doktori tanulmányait végzi az ELTE-n. Sportszervezésben jártas, 2002-2005 között a Gyermek, Ifjúsági és Sportminisztérium önkormányzati kapcsolatok és EU-s programok szakreferense, majd 2005-2008 között az önkormányzati és területfejlesztési miniszter tanácsadója volt.

Kívánjuk, hogy vezetése alatt a magyar curling még nagyobb sikereket is elérjen!

 

forrás: origo.hu, curling.hu

fotó: brandonkids.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]