Navracsics szerint a vállalkozói és az innovációs készségek fejlesztése a kulcs

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet budapesti központjába, valamint az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomóponthoz látogatott az oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős új EU-biztos.

Navracsics Tibor szerint Európának olyan oktatási modellre van szüksége, amelynek központjában a vállalkozói és innovációs készségek fejlesztése áll. Ez segítheti az európai innováció fokozását és a minőségi munkahelyek megteremtését.

Az EIT ICT Labs magyar csomópontjának vezetői tájékoztatták az uniós biztost az intézmény tevékenységéről, elsősorban az európai egyetemekkel együttműködve végzett informatikai mesterképzésről. A hallgatók a képzés során lehetőséget kapnak arra, hogy vezető európai kutatóhelyekkel és ipari partnerekkel dolgozzanak együtt.

Ez a program összhangban van az EIT létrehozásának céljával, az oktatás, a kutatás és az üzleti élet integrációjával. Az EIT Labs az oktatási tevékenysége mellett támogatja az infokommunikáció területén működő start-up vállalkozások indulását.

Az EIT úgynevezett tudás és innovációs közösségeket működtet az Európai Unió területén található innovációs központokban, ezek egyike az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópontja. A csomópontot az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és ipari partnereik alkotják.

Horváth Zoltán, az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont igazgatója, az ELTE Informatikai Kar dékánja az MTI-nek elmondta, hogy az infokommunikációs közösségeken belül a 9 résztvevő egyike Budapest. Szerinte ez kiemelkedő eredmény, mert hazánk így lehetőséget kaphat arra, hogy az Európai Unió egyik vezető központja lehessen az infokommunikációs technológiák területén végzett kutatásban, oktatásban.

Forrás: www.hirado.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]