Girl power a tudományos életben

Meghosszabbították a jelentkezési határidőt a Lányok napja programra.

A Nők a Tudományban Egyesület nem nyugodott bele, hogy a pályaválasztás előtt álló lányok egy része kishitűségből, információhiány vagy hamis sztereotípiák miatt nem adja be a jelentkezését mérnöki vagy informatikai szakokra. Harmadik alkalommal rendezik meg a Lányok napja programot, ahol arra biztatják a lányokat, hogy ne féljenek olyan pályát választani, ahol láthatóan a férfiak vannak többségben.

Április 24-én 15 városban 43 vállalat, 10 egyetem és 5 kutatóintézet várja a lányokat. Paksi Atomerőmű, ELMŰ, Bosch, Vodafone, Magyar Telekom, Audi: csak néhány cég a közel ötvenből, akik tájékoztató előadásokkal, gyárlátogatással készülnek a Lányok Napjára. Az egyetemek közül a BME, az Óbudai Egyetem és a Gábor Dénes Főiskola és az ELTE egy-egy kara és vidéki egyetemek is színes programokkal várják az érdeklődőket.

A nyílt nap célja a nőkkel szembeni diszkrimináció lebontása a tudományos életben, az IT, elektronika és műszaki területeken. A szervezők abban bíznak, hogy a rendezvényen saját tapasztalatokat szerző lányok előítéleteiket félretéve adják majd be jelentkezésüket a megfelelő szakokra. A hosszú távú cél a női munkaerő létszámának növelése ezeken a területeken.

Az interaktív nyílt napra középiskolás lányok jelentkezését várják meghosszabbított határidővel április 20-ig.

Jelentkezés és további információk a program honlapján.

(Forrás: eduline.hu)

(Kép forrása: viewpoints.iu.edu)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]