Ujvári János diplomadíj-pályázat

Végzős hallgatók, júniusban diplomázók, figyelem! Itt egy nektek való remek lehetőség tanulmányaitok sikeres befejezéséhez! Ha szorgosan írjátok a szakdolgozatot és úgy érzitek, nem ártana egy kis segítség, lehet, hogy megtaláltátok a megoldást hozzá.

Ha utolsó évedet töltöd az ELTE-n, illetve a 2013/14-es tavaszi szemeszterben diplomázol alap- vagy mesterképzésen, akkor most remek lehetőség nyílik számodra ennek az ösztöndíjnak a keretében, aminek célja a végzős hallgatók diplomamunkájának szakmai támogatása. Másik célja, hogy a hallgatók megismerkedhessenek a szellemi tulajdonvédelem alapjaival, s ez által olyan hasznos tudásra tegyenek szert, amelyből a további munkájuk során is profitálhatnak.

A nevezés pedig a célközönségnek igen kézenfekvő, hiszen ez a diplomamunkák/szakdolgozatok által lehetséges. A kritérium csupán annyi, hogy témájában vagy legalább 10 oldalas hosszúságában az adott tanulmány a szellemi tulajdonvédelemről szóljon. Részletesebben a dolgozatok négy kategóriában nyújthatók be a főtéma alapján: szabadalom/használati mintaoltalom, védjegyoltalom, formatervezési mintaoltalom, szerzői jog. Az a hallgató, aki átlátja a szellemi tulajdonvédelem összefüggéseit és saját dolgozati témájához megfelelően képes kapcsolni, versenyképes munkát adhat le. Ehhez a pályázati munkához az SZTNH (Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala) a témához kapcsolódó képzést és egyéni szakmai konzulenst biztosít, aki segíti a végzős hallgató munkáját.

Pályázni a ujvaridiplomadij@hipo.gov.hu e-mail címen tudtok a szakdolgozatotok, a témavezetőtök írásos támogatása és egy rövid összefoglaló beküldésével, amely utóbbi a szellemi tulajdonvédelem adott szempontját ismerteti a témátokban. Jelentkezni február 23-áig tudtok, majd a dolgozatokat egészen június 30-ig ráértek leadni. Ezt követően augusztus 12-éig minden hallgatót értesítenek az eredményről.

A szerencsések díjának átadása az SZNTH székházában lesz esedékes. A díjak pedig a következők: az első díj 150000 Ft, a második 125000 Ft, a harmadik pedig 100000 Ft. Ezen felül a többi sikeres hallgató könyvjutalomban részesül.

További információkat a http://www.sztnh.gov.hu/hivatalrol/IP_oktatas/ujvari_diplomadij.html címen találtok a versenykiírással együtt. Sikeres szereplést a nevezőknek!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]