Jordán Gyula Emlékverseny

A Tajvani Véndiákok Magyar Egyesülete esszéíró pályázatot hirdet, amelyre a távol-keleti térséggel kapcsolatos írásokat várnak.

Az Egyesület az emlékversennyel Jordán Gyula kimagasló munkássága előtt tiszteleg. Jordán Gyula történész, a TáTK Politikai Tudományok Tanszék nyugalmazott egyetemi docense 2012. május 28-án hunyt el.

A versenyen a hazai egyetemek 30 év alatti BA és MA hallgatói vehetnek részt. A pályázók 3000 szavas magyar vagy angol esszében mutathatják be ismereteiket.

A legjobb esszé írója Jordán Gyula-díjat nyer, az első helyezett jutalma 300 USD.

Az írások beérkezési határideje: 2013. szeptember 6.

Az emlékverseny fő célja, hogy tisztelegjen Jordán Gyula munkássága előtt, akinek távol-keleti térséggel kapcsolatos művei (Kína története, Tajvan története, „Az ég magas, a császár messze van” – Igazságszolgáltatás, jog és politika Kínában) és elkötelezett oktatói tevékenysége nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a magyar közönség jobban megismerhesse Kína és Tajvan történelmét.

Az Egyesület a résztvevő hallgatóknak olyan fórumot kíván biztosítani, ahol bemutathatják politikai, gazdasági és kulturális kutatásaikat.

Részletes pályázati kiírás és jelentkezési feltételek

Tajvani Véndiákok Magyar Egyesülete

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]