Egyetemfoglalás az ELTE-n: megszakítottak több órát a HaHa-sok

Megszakított több órát is az ELTE Bölcsészettudományi Karának Múzeum körúti kampuszában a Hallgatói Hálózat mintegy 30 aktivistája, akik az egyetem forrásainak csökkentése ellen és a felsőoktatást érintő átalakítások ellen tiltakoznak.

A Hallgatói Hálózat hozzávetőleg 30 aktivistája szakított meg egy órát az ELTE Bölcsészettudományi Karán, a Múzeum körúti kampusz Fülöp Lajosról elnevezett termében – jelentette munkatársunk a helyszínről. Az előadó közölte, nem folytatják az órát az akció miatt, ezután az órán ülő hallgatók egy része is csatlakozott a HaHa-sokhoz.

Az aktivisták és a hozzájuk csatlakozott hallgatók több csoportra bomlottak és több tanórát is meg akartak szakítani az ELTE-BTK-n. A második emeleti nagyelőadóban egy történelem előadást zavartak meg, itt munkatársunk szerint vita alakult ki az órán részt vevő diákok és az egyetemfoglalók között, előbbiek azt kérték, hagyják őket tanulni. Az órát azonban valószínűleg mégsem fejezik majd be – közölte tudósítónk.

A HaHa-sok a tervek szerint 11 órától fórumot is tartanának. Az “egyetemfoglalással” az ELTE forrásainak csökkenése, illetve a felsőoktatás átalakítása ellen tiltakoznak.

A diákok délután tüntetést is tartanak a budapesti Deák téren délután 3 órakor, miután “a kormány nem teljesítette a diákok 6 pontos ultimátumát”. Az esemény Facebook-oldala szerint 4 és 7 óra között az összegyűlt demonstrálók több egyetemhez vonulnak majd, este 7 és 8 között pedig beszédeket is tartanak majd az ELTE Lágymányosi kampuszánál.

Forrás: hvg.hu