Ilyen volt a 2014-es Balaton Sound

Idén július 10-én rajtolt Magyarország második legnagyobb fesztiválja.

Az idei Balaton Sound mindenképpen emlékezetes maradt. A koncertek mellett az időjárás is változatos volt. Az igazi rátermett fesztiválozó azonban nem retten meg a sártengertől a zuhogó esőtől és a hideg széltől. Meg hát David Guetta, Armin Van Buuren és Martin Garrix mégiscsak David Guetta, Armin Van Buuren és Martin Garrix, nincs kifogás, ott kell lenni a koncerten.

Az első nap tapasztalatai után másnap nekünk is az első utunk a megfelelő felszerelés keresésével telt. A szervezők is meglátták a bizniszt az esős időjárásban és aki akart a fesztivál területén is vehetett esőkabátot ponton áron.

Bár a Sound elég fancy fesztivál hírében áll, nem volt ciki a térdig érő gumicsizma, sőt mondhatni divatot teremtett a rövidnadrág- esőkabát-gumicsizma kombó. Én először félve vettem fel a frissen szerzett kis feketémet, amit azóta viszont életem legjobb vételének tartok, mert megmentette nem csak az egész szerkómat, hanem talpon maradtam a dagonyában, meg hát végül is trendi lettem vagy mi.

A Sound egyébként óriási helyszínen várta  az érdeklődőket, a Nagyszínpad mellett 5 másik színpadon mentek folyamatosan a koncertek, este kilenc után pedig a fedett Party Arénában is elkezdődött a buli. Nem elhanyagolható, hogy ott volt a Balaton, ahol a strandolás a harmadik nap után reálissá is vált, (bár a víz hőmérséklete a kellemestől messze állt)  előkerültek a bikinik és úszónadrágok és végre a jól megszokott Balaton Sound hangulatot élhettük át. A bulik és dj-k óriásiak voltak, nem is beszélve, hogy az elektronikus zene legnagyobbjai jöttek el Zamárdiba, és nem is hiába.

Először a csütörtöki nap ütött hatalmasat Martin Garrix után Androval a Party Arénában, ahol az este folyamán még Arty és a Blasterjaxx tolta hajnalig.  A péntek Guetta-é, Martin Solveig-é és Dimitri Vegaséké volt, a Party Arénás minimál ezen az estén annyira már nem adta, főleg az előző esti bulihoz képest. De a hétvége se maradt lagymatag, Wiz Khalifa szó szerint szétfüstölte a színpadot és ekkor jött Sebastian Ingrosso és Armin Van Buuren is.

Tényleg a szívüket-lelküket beleadták a zenélésbe, és ezt az élményt nehéz egy beszámolóban visszaadni.

Az elektronikus zene képviselői mellett fellépett az Irie Maffia, a Punnany és Rita Ora is, így tényleg mindenki megtalálhatta a kedvére való zenét.

Az árakkal azonban már nem voltam annyira megelégedve, egy sör 850 egy Strongbow pedig 550 forint volt, 4 cl pálinkát meg egy ezresért lehetett kapni. Ha pedig jól akart lakni valaki, ahhoz mélyen a zsebébe kellett nyúlni, ugyanis alsó hangon 1000 forintnál kezdődtek az árak, így jobban megérte a fesztiválon kívül harapnivaló után nézni, bár egy gyros kint is 800 Ft volt.

Összességében, az eső, hideg és az ezekkel járó egyéb kellemetlenségek ellenére megérte lemenni a Balaton Soundra, mert hihetetlen élmény volt élőben végig bulizni a koncerteket, és habár sokan voltak, de volt elég hely, nem volt az az érzésem, hogy sokan szorultunk kis helyre, és tényleg remek hangulat volt, jó fej emberekkel.

Képek

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]