CAMPUS Fesztivál a Nagyerdőn

Idén is jön Kelet-Magyarország legnagyobb nyári fesztiválja Debrecenben a Nagyerdőn. A Nagyerdei Stadion rekonstrukciójának köszönhetően a Campus Fesztivál megújult környezetben, még magasabb színvonalon, igényes helyszínen várja látogatóit. Tavaly több mint hatvanezer fesztiválozót vonzott a rendezvény, amit áprilisban rangos szakmai elismerésben is részesített az Artisjus zsűrije. A műfajában sokszínű és igényes programsorozat július 23-tól kezdődik.

Tavaly nyáron minden eddigi rekordját megdöntötte a debreceni Campus Fesztivál, a négynapos rendezvény látogatószáma meghaladta a 60 ezret, ezzel a rendezvény belépett a hazai fesztiválok élvonalába. Az idei Campus Fesztivált július 23-a és 27-e között tartják a Nagyerdőn, számos hagyomány folytatódik, és nem csak programokban lesz különleges, hanem látványban és a programhelyszínek egyedi kialakításában is. A Campus Fesztivál visszaköltözik a már megújult Nagyerdei Stadion szomszédságába, újra megcsodálhatjuk a fesztivál emblémáját jelentő Víztornyot, a több mint 100 éves impozáns méretű építmény különleges megvilágítása újra varázslatos látvány lesz, csakúgy, mint a hazai labdarúgás leglátogatottabb arénája, a május 1-jén átadott Nagyerdei Stadion fesztiválra hangolt fényjátéka.

Az Artisjus által megítélt „Az év könnyűzenei produkciója” cím nem érdemtelenül került a Campus Fesztivál birtokába. Az évről évre gondosan összerakott programot mindig a kulturális sokszínűség jellemezte, ezt a hagyományt természetesen most sem kell majd nélkülöznie a fesztiválozóknak. A Campus hazai és nemzetközi produkcióinak zenei arculata minden műfajra kiterjed. A közel húszhektáros összterületű fesztiválon nem csak a zene dominál majd, lesz színház, mozi, sport, humor, képzőművészet, költészet, és gasztronómia is.

 

KIEMELT ZENEI PROGRAMOK

A nemzetközi felhozatalt erősíti a dán The Asteroids Galaxy Tour zenekar. A 2007-ben alakult együttes első sikerét Amy Winehouse-al közös fellépésük, a Katy Perryvel közös turné, valamint az Apple iPod Touch reklámjához írt ’Around The Bend’ című daluk hozta meg. Az igazi áttörés mégsem ekkor volt, népszerűségüket a Heineken igen látványos tévés hirdetésével alapozták meg, a reklám alatt szóló The Golden Age című szerzemény a fél világ kedvence lett. A reklámban feltűnnek a The Asteroids Galaxy Tour tagjai is. A banda ezután bejárta a világot, a legjobb fesztiválokon léphettek nagyszínpadra, Magyarországon utoljára 2011-ben láthattuk őket.

Először lép közönség elé Debrecenben a svájci DJ Antoine.  A világ legjobb DJ-i között számon tartott előadó, producerként olyan sztároknak készített dalokat, mint Snoop Dog, Timati vagy épp Bob Sinclar.  Nevéhez több mint 50 CD-kiadás, több mint 3 millió eladott lemez, 39 arany-díj, 7 platina és 4 dupla platina kötődik. A díjak, az elismerések és a világvárosokban adott koncertek ellenére mégis azt vallja, hogy nem ezek a dolgok a legfontosabbak a számára, hanem a rajongókkal való közvetlen és személyes kapcsolat. A Telekom Hall másik világsztárja a német származású Wankelmut, akinek karrierje nem tudatosan indult be, hobbijának és tehetségének köszönhetően vált Európa legnépszerűbb DJ-jévé. Egyik legnagyobb house „himnusza”, Asaf Avidian & The Mojos’ One Day című számának remixe. Nyolc hónappal azután, hogy Wankelmut jelöletlenül feltöltötte remixét, számos európai országban a toplisták élére ugrott, és megdöbbentő módon egyszerre vezette az iTunes és a Beatport listáját is, amire eddig még nem volt példa.

A nemzetközi produkciók mellett, a hazai zenei élet legjobbjaival találkozhatunk a Nagyerdőn. A kétszáznál is több fellépőt biztosító programban a legnagyobb várakozás a hazai pályán koncertező, idén 25 éves jubileumát ünneplő Tankcsapdát övezi. A debreceni rockerek fellépése megtiszteltetést, és egyben a fesztivál koronáját jelenti, hiszen ebben az évben csak hét nyári fesztiválon láthatjuk őket. A nyitónap a Telekom Hall-ban kezdődik, különlegessége, hogy a színpadot a 30Y mellett, többnyire a legjobb női énekesekkel bíró zenekarok veszik birtokba: Odett, Anna & The Barbies, Péterfy Bori & Love Band. A Pepsi Nagyszínpad három napon keresztül változatos hazai felhozatalt ígér, itt lép fel többek között az Intim Torna Illegál, a Brains, a Kowalsky meg a Vega, a Quimby, és a Punnany Massif is. Idén sem kell nélkülöznünk az előző évben nagy sikert aratott Rúzsa Magdit, valamint Majka & Curtis zenekaros produkcióját, akik biztos, hogy elhozzák az igazi laza fesztivál hangulatot.

Amíg a Rézangyal Arénát többnyire a rockerek veszik birtokba: Subscribe, Fish!, Supernem, Paddy And The Rats, Road, Wyrfarkas,

addig az OTP Lounge ad helyet Magyarország legnagyobb egyetemi bulijának. A CAMPUS Party-k legnépszerűbb fellépőit láthatjuk, hallhatjuk itt: Chris Lawyer, dj. Bárány Attila, Dévényi Tibi bácsi, Korda György és Balázs Klári, Stereo Palma, Animal Cannibals.

Mindez csupán csak egy rövid felsorolás abból a stílus kavalkádból, ami a debreceni buli négy napját jellemezi, a teljes program a fesztivál weboldalán megtalálható.

Programok és részletes ismertetők: www.campusfesztival.hu

 

ÚJ HELYSZÍN
A Telekom az idén is színes és megosztásra érdemes fesztiválaktivitásokkal készül Debrecenbe. A Telekom Hall több mint ezer négyzetméteres egyedülálló buli-helyszínnel várja a fesztiválozókat, ahol exkluzív, 3D-s színpadkép erősíti a vizuális élményt, a Telekom Rekreációs ponton pedig igényes kikapcsolódási lehetőségek, wifi és mobiltöltők várják a fesztiválozókat. Idén is lehet élménnyel fizetni a fesztiválkellékekért, a koncertek közötti szünetekben pedig további lehetőségek várják a pihenni vágyó bulizókat: például a txtr e-könyv áruházban is böngészhetnek majd a látogatók. A Telekom elhozza a focikedvelő fesztiválozóknak a Teqballt, az idei nyár nagy szenzációját, amely egy új, magyar világszabadalom, a lábteniszt és az asztaliteniszt ötvöző zseniális találmány. Ezt a kreatív új sporteszközt a Telekom jóvoltából a Campus látogatói is kipróbálhatják. Az első 2 napon további sporteseménnyel várják a fiatalokat, a helyszínen a Telekom Egyetemi és Főiskolai Futball Bajnokság is helyet kap.

 

VISSZATÉR A VÍZTORONY PÓDIUM

A Campus Fesztiválon minden évben nagy hangsúlyt kapnak a zenei kuriózumok is. A Víztorony Pódium ezeknek a különleges produkcióknak a helyszíne. Itt lép fel Csemer Boglárka, aki Parfüm című dalának klipjével villámgyorsan vált az internetezők új kedvencévé, és újdonság Galambos Dorina zenekara a Mrs. Columbo is, akik ötvözik a jazz, a klasszikus zene, a rock és minden a zenekar számára kedves műfaj sajátosságait. Mindig biztos pont a Budapest Bár, vagy a Parno Graszt hangulatos koncertje, izgalmas zenei kirándulás lesz a Budapest Voices fellépése, és örök kedvence a fesztiválozóknak Szabó Balázs Bandája. A zenei programok mellett a humor is állandó szereplője a Campus Fesztiválnak: a Dumaszínház illusztris képviselői idén is jönnek Debrecenbe. Aranyosi Péter, Kiss Ádám, Janklovics Péter, Kőhalmi Zoltán, Beliczai Balázs, Mogács Dániel látogatják meg ebben az évben a fesztivált, a humoristák jelenléte azért is nem mindennapi, mert ők nem lépnek fel az összes nyári többnapos zenés programon – a Campus Fesztivál az egyik stabil pont a nevettetők életében minden nyáron.

Az ország legnépszerűbb humoristáinak debreceni nyári műsora minden évben tartogat valami meglepetést, tavaly például Aranyosi Péter a Campuson ünnepelte születésnapját. „Minden fesztivál előtt az előző évinek az élménye él bennem, a tavalyi debreceni fellépés pedig nagyon jól sikerült, mivel a születésnapomon léptem fel és Dombóvári Pista barátom a színpadon köszöntött, tortát adott és meg is puszilt. Nagy élmény volt, kiváló hangulattal és intim környezetben: ezekkel az érzésekkel vágok neki az idei fesztiválnak” – idézte fel kellemes Campus-emlékeit Aranyosi Péter.

 

PÉNZÜGYI TANÁCSOK A FESZTIVÁLON

Az OTP Bank a fiataloknak szóló OTP Junior márkájával 2007 óta támogatója és immár negyedik alkalommal főtámogatója az évről évre nagy sikernek örvendő Campus Fesztiválnak. A legnagyobb magyarországi hitelintézet több fesztiválon is jelen van támogatóként. Célja, hogy a színvonalas zenei programok környezetében a fiatalok megismerjék a bank sokszínűségét, személyesen is megtapasztalják annak előnyeit, ha valaki a bank ügyfele. Az OTP Bank választása azért esett a Campus Fesztiválra, mert ezt a rendezvényt tartja az Északkelet-magyarországi Régió legszínvonalasabb könnyűzenei fesztiváljának. Az idei évben több helyszínen találkozhatnak a bankkal a látogatók. A hitelintézet munkatársaitól a fesztiválozók kötetlen beszélgetés keretében kérhetnek bármilyen pénzügyi témában információt, tanácsokat. Ezen felül meglepetés aktivitásokkal és bulis ajándékokkal is várják a fesztiválozókat. A bank a fesztiválon több éve buli helyszínt is létrehozott OTP Lounge néven. A korábbi évek óriási érdeklődésére tekintettek OTP Lounge programjain bárki részt vehet, a sátor a programkezdések előtt VIP pihenőként és büféként fog üzemelni, ahol a bank ügyfelei megpihenhetnek. Ide az OTP Bank ügyfelei és partnerei léphetnek be külön karszalaggal, amelyből a helyszínen összesen 5000 darabot osztanak ki. A karszalagokat bankkártyás azonosítást követően az OTP-s pontokon lehet átvenni, illetve a fesztiválon folyószámlát nyitóknak is biztosítjuk. A Lounge-ban változatos zenei programokkal és kártyás fizetési lehetőséggel várják az érdeklődőket.

Azok, akik az OTP Bank által kibocsátott bankkártyával rendelkeznek jelentős kedvezménnyel vásárolhatják meg belépőjegyüket a fesztivál hivatalos honlapján.

A fesztivál területén az OTP Bank ATM-et fog üzemeltetni, emellett a látogatók a jegypénztárban és az OTP Lounge-ban is fizethetnek bankkártyájukkal.

 

KÜLÖNLEGESSÉGEK A CAMPUSON

Nem csak a klasszikus értelembe vett fesztiválozóknak nyújt extra szolgáltatásokat a rendezvény, hanem gondol a családosan érkezőkre is. A család zavartalan szórakozását segíti, hogy a fesztiválra érkező kisgyermekeket GPS online helymeghatározási rendszerrel látják el, annak érdekében, ha véletlenül elcsatangolnának a szüleiktől, könnyen megtalálhassák őket. A gyerekek mozgását egy webes felületen keresztül lehet majd követni, ezt a felületet egy sátorban kivetítő segítségével megjelenítik így láthatják a szülők működés közben.

Idén sem maradnak a Campus Fesztivál látogatói kulturális csemegék nélkül. A KULTer.hu-Dub Székház Összművészeti Sátor programjában változatos beszélgetések, felolvasások és performanszok követik egymást, és közös estékkel készül Háy János költő és Beck Zoltán (30Y), illetve Szálinger Balázs költő és Szűcs Krisztián zenész is.

 

FÓKUSZBAN A DEBRECENI EGYETEM

A Debreceni Egyetemnek köszönhetően a tudomány is jelen lesz a nyár legnagyobb buliján, míg a kémikusok tüzet gyújtanak szikra és gyufa nélkül, sőt elégetik a jégkockát is, addig a Debreceni Összefogás a Fizikáért Egyesület fizikusai, a folyékony nitrogénes kísérletek mellett, ismét felfújják a legnagyobb szappanbuborékot is. Csillámtetoválás, arcfestés, cicatanácsadás, pályaorientációs beszélgetések és természetvédelmi akciók egyaránt tarkítják majd a fesztiválra kitelepülő több mint 80 civil szervezet programját.

A HEINEKEN Hungária a hazai fesztiválok több mint 70 százalékán van jelen szponzorként, a nyári hónapokban csapolt söreinek átlagosan 15 százalékát minden évben a fesztiválokon értékesíti. „Azokat a rendezvényeket támogatjuk, amelyek minőségükben és üzenetükben is közel állnak Magyarország legnépszerűbb söréhez, a Sopronihoz.” – mondta Palkó András, a Soproni senior márkamenedzsere. Magyarország legnépszerűbb sörmárkája, a Soproni így a debreceni Campus Fesztiválon is jelen lesz.  Az idei évtől a Soproni tudatosan aktív társadalmi szerepvállalásra készül, amelynek részeként a nyári fesztiválok ideje alatt a fesztiváloknak helyet adó városokban az egyetemi fiatalságot szeretné megszólítani. A Debreceni Egyetemmel együttműködve a Campus Fesztiválon vásárolt minden korsó Soproni árából 20 forintot a sörgyártó az egyetem campusának parkosítására fordít.

 

SPORT ÉS SZÓRAKOZÁS A FELSŐOKTATÁSBAN : CAMPUS SPORTFESZTIVÁL

A Campus Sportfesztivál a Campus Fesztivál kapcsolt rendezvénye, mely összeköti a sportot és a szórakozást július 23-tól 24-ig. A fesztivál célja a sport és a sportolás népszerűsítése, olyan közösségi esemény megteremtése, ahol a magyarországi, és határon túli felsőoktatási intézmények hallgatói, szurkolói és versenyzői kapcsolatot tudnak egymással építeni. Az államilag elismert diplomát adó, felsőoktatási intézmények képviseletében azok a hallgatók vehetnek részt, akik legalább négy féléves, oklevelet adó képzésben, illetve iskolarendszerű képzésben vesznek részt a verseny időpontjában, továbbá, akiknek a nevező felsőoktatási intézményben szerzett végbizonyítványuk kelte a végbizonyítványukat a 2013-es évben szerezték.

Sportágak: kispályás labdarúgás, strandröplabda, kosárlabda

A verseny helyszínei:

A Debreceni Egyetem sportlétesítményei:

:: Labdarúgás: DEAC sporttelep műfüves pályái

:: Kosárlabda: DE Móricz Zsigmond körúti tornaterme

:: Strandröplabda: DEAC Strandröplabda pálya

Díjazás

Az egyéni és a csapatversenyek első helyezettjei elnyerik a “CAMPUS SPORTFESZTIVÁL” 2013/2014. tanévi Egyetemi-és Főiskolai Bajnoka” címet, az I. II. III. helyezettek oklevél, érem díjazásban, és értékes sportszervásárlási utalványban részesülnek. A versenyzők és a csapatok sportáganként különdíj, oklevél és érem díjazásban részesülnek (részletek a sportág specifikus kiírásoknál).

További információk: www.campus-sport.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]