Hangverseny az Aula Magnában

Ez a félév is a hajrájához közelít már, úgyhogy ilyenkor nincs is fontosabb dolog a kikapcsolódásnál! Ha azon emberek közé tartozol, akik mindezt egy kis zenével megspékelve tudnák leginkább elképzelni, akkor ajánlunk számodra egy remek programlehetőséget most szombatra.

Április 7-én, szombaton este 18.00-tól „egyfélidős” koncertet ad a szegedi Universitas Szimfonikus Zenekar. Az est során olyan klasszikus zeneművek csendülnek majd fel, mint Felix Mendelssohntól a Hebridák nyitány, Franz Berwaldtól a Koncertdarab fagottra és zenekarra, illetve Georges Bizet egyik legismertebb szerzeménye, a Carmen szvit No. 2. A klasszikus zene szerelmesei mellett az amerikai filmes popkultúra szerelmeseinek is kedveznek a fellépők. A felcsendülő filmzenék között klasszikus mozis slágereket is hallhatunk majd szombaton, mint például John Williams remekműveit a Star Wars- és az Indiana Jones-filmekből vagy Klaus Badelt szerzeményét A Karib tenger kalózaiból.

galeria_aulamagna_13

Ilyen csodálatos helyszíne lesz a koncertnek

A Szegedi Tudományegyetem zenekarának előadásában közreműködik Erdei András, aki fagotton kísér, míg a karmesteri posztot szokás szerint Somorjai Péter foglalja el. Egy ilyen pompás esthez hasonlóan emelkedett hangulatú helyszín is dukál, ez pedig a sokak által ismert, remek akusztikával rendelkező Aula Magna lesz. Egy ehhez hasonló koncertre eljutni általában több ezer forintba kerül, ugyanakkor ezt az előadást teljesen ingyen lehet megnézni. Akik inkább a hagyományos módon élveznék az estet, azok nem csupán nézhetik, hanem hallgathatják is a csodás zenéket, miközben kikapcsolódnak és feltöltődnek a félév hajrája előtt.

Ha részt szeretnél venni a koncerten, akkor mindössze annyi a dolgod, hogy regisztrálsz a rendezvényre az info@zene.elte.hu címen, majd jól érzed magad szombat este.

Helyszín: ELTE ÁJK I. emelet, Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.)

Időpont: 2018. április 7. 18.00

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]