Húsvéti programok Budapesten és környékén

Idén is számtalan húsvéti program vár mindenkit korosztálytól függetlenül, melyek tartalmas és hasznos és szórakoztató időtöltést ígérnek a hosszú hétvégére. A legérdekesebb fővárosi és budapest környéki programokat gyűjtötte össze és ajánlja a cikk.

Húsvétolás a Kincsem Parkban

Időpont: Április 14-én, péntek 11-13 és 14-16 óráig.
Helyszín: Kincsem Park, 1101, Budapest, Albertirsai út 2-4.
Nyuszi simogatós, pónilovaglós családi nap a Kincsem Parkban, a Nemzeti Lovas Színház rendezvénysátrában nagypénteken. Az eseményre a gyerekeket várják, akik a programokon való részvételért mesematricás kifestőt kapnak ajándékba.
Programok: Nemezelés Papadimitriu Athinával és Bányavölgyi Donátával, pónilovaglás, arcfestés Lőrincz Andreával, körtánc a Nemzeti Lovas Színház művészeivel, valamint Pintér Tibor és Mohácsi Márk zenés műsora.
A program ára 3000Ft/fő, 25 fő felett 2500Ft/fő

Varázs Húsvét

Időpont: április 15. szombat, 18:00
Helyszín: Bűvész Színház, 1115, Budapest, Bartók Béla út 98-102.
Profi bűvészek által nyújtott, különböző stílusú műsor interaktív módon.
Jegyár: 2600-2800Ft

Húsvéti Retro Party

Időpont: április 15. szombat 22:00-tól
Helyszín: Jazzy Pub, 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 10.
A színpadon: V-TECH / Kefír, BESTIÁK / Ms. Bee & Dj Lotters, Retro Star Project
Belépőjegy elővételben: 1.500 Ft, a helyszínen: 2.000 Ft

Húsvéti Állatságok- Noé Állatotthon Alapítvány

Időpont: április 16. vasárnap 11:00-14:00
Helyszín: Noé Állatotthon Alapítvány, Budapest XVII. kerület, Csordakút utca vége
Programok: arcfestés, ismerkedés az állatokkal, vetélkedők, kézműves foglalkozás, tojáskereső verseny.
Ingyenes programok, de az Állítotthon örömmel fogadja a látogatók adományait.

Húsvéti Operetthajó

Időpont: április 16. vasárnap, 19:15-től
Helyszín: 1051, Budapest, Vigadó tér 8. kikötő (Petőfi tér)
„Zene, vacsora, sétahajózás, avagy kulturális időutazás Budapesten”. Az Operetthajó az Operaház kiváló énekes, hangszeres és táncművészeiből alakult, színvonalas műsorral és egy finom négyfogásos vacsorával gondoskodik vendégei szórakoztatásáról.
Ára: 10-15000Ft

Húsvéti Nyuszikeresés a Vasúttörténeti Parkban

Időpont: április 17.-hétfő 10-18 óráig
Helyszín: Magyar Vasúttörténeti Park, Budapest, Tatai út 95.
A Nyuszikereső játék során a Parkban elrejtett, fából készült nyuszi figurákat kell megtalálniuk a gyermekeknek, majd az öt állomáson egy-egy kérdésre válaszolva gyűjthetik be a pontokat. A Nyuszikereső játék mellett számos izgalmas és különleges hagyományőrző programmal várják a látogatókat. A rendezvény keretében kerül sor a Picur Rádió által meghirdetett ’Picur viaDal’ zenekari verseny eredményhirdetésére és díjátadójára is. A rendezvényen számos kézműves és hagyományőrző program közül válogathatnak a családok, úgy mint a kreatív sarok, ahol ünnepi dekorációkat készíthetnek, illetve kipróbálhatják a tojásfestést és az írókázást is. Húsvéthétfőn a gyermekek részt vehetnek egy nyuszikereső játékban, amely során a Parkban elrejtett fából készült tapsifüleseket kell megtalálni és összegyűjteni, apró ajándékokért. Lehetőség lesz kipróbálni a mindig népszerű hajtányozást, a kerti vasutazást, a lóvasutat és a sínautót is, vagy akár egy nagy mozdonyon is lehet utazni.
Énekes-táncos programok: a Bartók Táncegyüttes hagyományőrző néptáncbemutatója, Csurgó együttes, Kovácsovics Fruzsina, a Picur viaDal nyertes zenekara.
Belépőjegy: 4-18 éves korig 800 Ft/fő, felnőtt 1700 Ft/fő, családi jegy (2 felnőtt + 2 gyerek) 4.000 Ft/család.

Bűvös Óceán- Titkos tengeri küldetés- Kiállítás és játék

Időpont: április 30-ig látogatható. Nyitvatartás: H zárva, K-V 10–17 óráig
Helyszín: Vajdahunyad vár
Vajon mit rejt az óceán sötétje? Miféle titkos kísérlet zajlik a roppant mélységben? Vakmerő elme vagy hóbortos képzelet szövi a fortélyos tervet? Merülj alá a Bűvös Óceán káprázatos birodalmába, de vigyázz, a rejtelmes vízi világ meglepő kalandokat tartogat! A Vajdahunyadvárban nyíló új kiállításon egy képzeletbeli tengermélyi utazás, egy titkos küldetés részese lehetsz. Egy különleges tengeralattjáró utasaként sosem látott tengeri tájakat barangolsz be, miközben megtévesztő feladványok és furfangos fejtörők teszik próbára bátorságodat és ügyességedet.
A kiállítás és játék bejárása min. 1-1,5 órát vesz igénybe.
Belépőjegyárak: felnőtt 1650 Ft, gyermek (3–14 éves korig), nyugdíjas (62 éves kortól) és pedagógus (pedagógusigazolvánnyal rendelkező) 1450 Ft, csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) hétköznap 990 Ft, családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 5490 Ft

Húsvéti Bárányfesztivál

Időpont: árpilis 15.-17.
Helyszín: Városliget, Vajdahunyadvár
A rendezvényen felsorakoztatják a legjobb bárányhúsból készült hazai és nemzetközi ételeket, mindezt megfűszerezve minőségi kézműves termékekkel és egyéb húsvéti fogásokkal. Megjelennek a gasztronómia újabb, modernebb irányzatai is. Az új trendeket követő éttermeknek, vendéglátósok is kreatív fogásokkal rukkolnak elő. A gasztronómiai élményeken túl a gyermekek ingyenes kézműves foglalkozásokon vehetnek részt mind a három nap során. A színpadon folyamatos programokkal és népi játékokkal szórakoztatják a közönséget. Húsvét Vasárnap a főzőversenyen is részt vehetnek a lelkes érdeklődők, ahol a legjobb bárányból készült fogás elkészítőjét jutalmazza majd a szakmai zsűri. A múlt hagyományait felidézvén klasszikus húsvéti mulatsággal várják az egész családot, a legkisebbek örömére egy nyuszi és bárány simogatóval.
A belépés ingyenes!

Ibolya nap- Húsvét a Gödöllői Királyi Kastélyban

Időpont: április 16-17.
Helyszín: Gödöllői Királyi Kastély
Program: Bábelőadás, lovas mese, ibolya kiállítás, kézművesek és iparművészek vására, foglalkozások, népi mesterség-bemutatók, kisvonatozás a kastély parkjában, kisállat simogató, húsvéti népi játszoda. A részletek és belépőjegy árak itt olvashatók.

“Húsvét titka” (Utolsó vacsorától a feltámadásig) Borza Teréz porcelén-szobrászművész kiállítása

Időpont: látogatható.
Helyszín: Pesti Vigadó, Vigadó Galéria, 1051 Budapest, Vigadó tér 2.
Borza Teréz 1979-ben végzett a Magyar Iparművészeti Főiskola porcelán szakán, azóta önálló műtermében alkot egyedi technikával különböző anyagokból: porcelánból, üvegből, merített papírból, kőből, fából. Tagja a MAOE-nak, a MKISZ-nek, Magyar Szobrász Társaságnak, 2009-től elnöke a Galéria 12 Egyesületnek.
Jegyár: 800Ft

A Budakeszi Vadaspark Húsvéti Programja

Időpont: április 13-18., csütörtöktől keddig.
Helyszín: Budakeszi, Vadaspark
Program: nyuszi és kecskesimogató.
CS, K: 10:00- a környezeti neveléssel, természetvédelemmel és természettudományos ismeretterjesztéssel foglalkozó Pangea Egyesület Szelídek és vadak című egész napos előadása.
P, SZ, V: Állatijó bemutató c. interaktív show
SZ: Kecskeügyességi show
V: 10:00- Húsvéti tojáskereső- a főbejárattal szemben felállított “Nyomozzunk” pultnál elvehető menetlevéllel együtt lehet részt venni. A vadasparki séta során a gyerekeknek a papírtojásokon olvasható kérdésekre kell helyes választ adniuk. A legügyesebbek különféle húsvéti meglepetésekben részesülnek.

Húsvét a Skanzenben

Időpont: árpilis 16-17.
Helyszín: Szentendre, Skanzen
Program: Mesék, bábelőadások, koncertek. Mindaz, ami a keresztény kultúrkör húsvéti hagyományaihoz kötődik, megjelenik a Skanzen Húsvét kétnapos rendezvényén. A tájegységekre (Alföld, Kisalföld, Dél-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Felső-Tiszavidék, Bakony, Balaton-felvidék, Felföldi mezőváros) bontott pontos program itt olvasható.

Nosztalgikus tavasz- Allee bevásárlóközpont

Időpont: április 12,13, 15.
Helyszín: Allee bevásárlóközpont, Budapest
Program: Nosztalgikus húsvét, vintage stílusú kacsatojás-dekorálás, kézműves vásár, süteménydíszítés, üdvözlőlap és levendulazsák-készítés.
A programok ingyenesek, de regisztrációt igényelnek.

Húsvéti Vigasságok a Bikás Parkban

Időpont: április 15-17.
Helyszín: Bikás park, Budapest
A főváros egyik legnagyobb húsvéti mulatsága. Koncertek, arcfestés, gyerekműsorok, népmese, állatsimogató, locsolkodás, vidámpark, gólyalábasok, játszóház, artisták.
A programok ingyenesek.

Húsvét a Várkert Bazárban

Időpont: április 15-17.
Helyszín: Várkert Bazár, Budapest, Ybl Miklós tér, Rendezvényterem, kert
Program: Hímestojás kiállítás és kézművesek bemutatóján ismerhetjük meg a hagyományos díszítéseket: tojásírás, tojáspatkolás tojásdíszítés bemutatót is láthatnak az érdeklődők a Várkert Bazárban. A gyerekeket állatsimogató, közös tojásfestés, kézműves foglalkozás, játszóház és gyerekkoncert várja. Fellépnek: Veronaki, Eszter-lánc Mesezenekar, Lajkó Félix, Kiscsillag, Cimbalimband, Balkan Fanatik, Tárkány Művek és a ParnoGraszt.
Ingyenes program.

Húsvéti Vásár és Gyereknap a Gozsdu Udvarban

Időpont: április 14-17.
Helyszín: Gozsdu Udvar, Budapestű
Antik, retro, vintage, art, design és kézműves termékek vására. Húsvéthétfőn ingyenes gyerekprogramok.

Forrás: ProgramturizmusutisugoRendezvényfigyelőinforadio,kulturaonline,SzentendreGödöllőBroadway

Kép: erdeiprogramok.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]