Laurence Olivier-díjas a Harry Potter és az elátkozott gyermek

Ráadásul a tizenkét díj közül kilencszer érdemelte ki a színpadi műveknek járó rangos díjat J. K. Rowlig legújabb Harry Potter története a londoni díjátadó ünnepségen.

Úgy látszik, hogy amihez J. K. Rowling hozzáér, az arannyá változik: a Harry Potter könyv- és filmjelenség után kritikai és közönségsikereket ért el Átmeneti üresedés című regényével, majd álnéven publikált művei újra és újra bebizonyították, hogy maga mögött hagyta a Kis Túlélő univerzumát.

16665630_888c94e5b296e99184d73d1fb2238d53_wm

Fotó: David M. Benett / Getty Images Hungary

2016-ban azonban újra pálcát ragadhatott a nagyvilág, megjelent ugyanis Harry Potter és az elátkozott gyermek címmel a varázskaland folytatása, igaz, dráma formájában. Harry immár felnőtt férfi, vállait ezer teher nyomja, a múlt állandóan kísért a Potter családban.

A drámát John Tiffany állította színpadra, elnyerte vele a legjobb rendezőnek járó díjat, de kitüntették Jamie Parkert (Harry Potter megformálója), Noma Dumezwenit (Herminone), és Anthony Boyle-t (Scorpius Malfoy) is. A színészi teljesítményen túl a technikai bravúrokat is értékelték.

Forrás: index.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]