Online #versmaraton 2017-ben is

A Színtézis nevet viselő színházi portál másodjára rendezi meg költészet napi online versmaratonját. Az érdeklődők április 11-én éjféltől kezdve minden órában megtekinthetnek egy-egy versvideót.

 

A 2016-ban indult kezdeményezés ötletgazdája Dézsi Fruzsina és Gerencsér Anna, a Színtézis főszerkesztői. Előző évben még népszerű klasszikusaink voltak terítéken, a videók pedig hagyományosabb versmondást közvetítettek. Az idei #versmaraton középpontjában a kortárs költészet áll, különös figyelmet fordítva a Független Mentorhálózat mentorainak munkásságára. A szervezők ezzel napjaink költészetének sokszínűségére, továbbá a szerteágazó értelmezési és interpretációs lehetőségekre igyekeznek rávilágítani a közösségi média eszközeivel.

A program során ezúttal fiatal hazai színművészek mutatják meg azt, hogy „szavalni menő”, és hogy az irodalomnak soha nem jár le a szavatossága. A képi világ ezúttal még izgalmasabb lesz, néhány felvételt például háztetőn, díszletraktárban, zuhanyzóban vagy éppen liftben rögzítenek.

Az irodalomnépszerűsítő kezdeményezést budapesti és vidéki kőszínházak társulati tagjai, illetve független alkotók is támogatják. Néhány név az idei #versmaratonozók közül (természetesen a teljesség igénye nélkül): Makranczi Zalán, Lovas Rozi, Törőcsik Franciska, Hajduk Károly, Fullajtár Andrea, Klem Viktor, Eke Angéla.

 

A programról további információt az eseményél olvashattok.

A 2016-os #versmaraton ezen linken érhető el.

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]