ELKÉSZÜLT A TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL PLAKÁTJA

A Cannes-ban Arany Kamerát nyert Az én XX. századom, a Bűvös Vadász, a Simon mágus valamint a nagysikerű Terápia című tévésorozat alkotója, Enyedi Ildikó új filmjének világpremierje február 10-én, pénteken a nagy presztízsű Berlinale hivatalos versenyprogramjában lesz. A Testről és Lélekről március 2-ától fut majd a hazai mozikban a Mozinet forgalmazásában. Elkészült a film plakátja! Borbély Alexandra zárt, de sokat sugalló arca, lehunyt szeme és az a titok, ami mögötte van, pontosan képviseli a film világát.

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként – szarvasként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni?

A Testről és Lélekről plakátját szoros együttműködésben a film rendezőnőjével Kiss Benjámin készítette, aki 2016-ban az ELTE média szakán végzett. Ez az első filmplakát, amelyet ő tervezett. „Ennyit még soha nem törtem plakáton a fejem, mint ennél a filmemnél. A grafikusunkkal a lehető legegyszerűbb plakátot kerestük. De mint tudjuk, az igazán egyszerű a legnehezebb. Ezt a képet azért szeretem, és a plakátra azért tűnt számunkra a legjobbnak, mert Borbély Szandra zárt, de sokat sugalló arca, lehunyt szeme és az a titok, ami mögötte van, pontosan képviseli a film világát. A Testről és Lélekről valójában egy út egy titkos világba. Egy felfedező út, veszélyes terepen a két főszereplőnek és a nézőnek egyaránt. Egyetlen, sokat jelentő női arc: kevés a felszínen, de rengeteg minden odabent.” – nyilatkozta a plakát születéséről Enyedi Ildikó.

Enyedi Ildikó Balázs Béla-díjas, Érdemes művész filmjeivel több, mint negyven hazai és nemzetközi díjat nyert el korábban, szerepelt Cannes-ban (Az én XX. századom, Arany Kamera díj a legjobb elsőfilmnek), Velencében (Bűvös vadász, Tamás és Juli), Locarnóban (Simon mágus, a Zsűri különdíja) és más meghatározó fesztiválokon. Legutóbbi munkája az HBO-n nagy sikerrel játszott Terápia című sorozat volt, amelyet Gigor Attilával közösen rendezett.

A TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL női főszereplője a Katona József Színház színésznője, Borbély Alexandra, akinek ez az első film főszerepe. A férfi főszereplő igazi felfedezés, Morcsányi Géza színházi dramaturg, a Líra Kiadói Csoport igazgatója, aki húsz évig vezette a Magvető Könyvkiadót, így meghatározó alakja a magyar kortárs irodalmi életnek. A filmben olyan kitűnő színészeket láthatunk még többek között, mint Békés Itala, Jordán Tamás, Mácsai Pál, Tenki Réka, Schneider Zoltán és Nagy Ervin.

A TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL az Inforg-M&M Film gyártásában készült. Producerei Mécs Mónika (Konyec, Kaméleon, Pánik, Csak a szél, Csicska), Muhi András (Rengeteg, Dealer, Womb – Méh, Csak a szél), valamint Mesterházy Ernő (Konyec, Liliom ösvény), operatőre Herbai Máté (A nyomozó, Utolsó idők, Kút). Március 2-ától fut majd a hazai mozikban a Mozinet forgalmazásában.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]