December 10-én különleges felállással lép színpadra a Muriel

A mostanáig klasszikus rock együttesként működő Muriel december 10-én (szombaton) új formációval mutatja meg magát. A koncerten Mihalik Ábel (ex-Kiscsillag, Drastik Putto) jellegzetes dobolása Sárkány Berci (Mary PopKids, Margaret Island) fifikás perkázásával egészül ki, az utóbbi időkben föl-fölbukkanó Szabó Árpi hegedűjátéka pedig elengedhetetlen része lesz a zenekar markáns megszólalásának.

Az összetettebb hangzás jól közvetíti az idén megjelent Fountain of Fun című album progresszív zeneiségét és remekül beleillik a Muriel kísérletező világába. Az estének az Akvárium Klub KisHall-ja ad otthont, ahol a Muriel mellett a Mongooz and the Magnet is fellép majd.

A Muriel zenekar 2016-os éve szinte teljesen a Fountain of Fun című, második nagylemezről szólt. Márciusban és áprilisban nyolc állomásos, országos, lemezbemutató turnén vett részt a csapat, amelyet egy-egy fővárosi koncerttel nyitott, illetve zárt. Ellátogattak – többek között – Sopronba, Győrbe, Pécsre, Zalaegerszegre, Miskolcra, Debrecenbe és Mezőkövesdre is. A lemez jó fogadtatása – a tavalyi évhez hasonlóan – idén is egy relatíve eseménydús fesztiválszezont és őszi klubéletet alapozott meg.

Muriel – Position: https://www.youtube.com/watch?v=1WJGjOb9hY8

„A Muriel egy kísérleti projekt, amely hidat képez a pop, a rock, a funk és a reggae műfajok között, öt zenész eltérő ízlését és stílusát megjelenítve. Ám vannak mégis hasonlóságok: zenélés közben ugyanúgy inspiráljuk egymást, ahogy befolyásoltak minket korábban a pop-ikonok és a zenetörténeti korszakok. Ez egy összetett és egyedülálló folyamat. A célunk, hogy megtaláljuk az utat egy könnyen befogadható, de progresszíven modern zenei világ felé. A december 10-ei koncerten például megpróbáljuk kidomborítani, hogy a Fountain of Fun egy igazi groove alapú lemez. Azért lesz különleges, mert a szólók okosan oszlanak majd meg a gitár és a hegedű között” – mondja Méhes Adrián, a zenekar frontembere.

A perkával és hegedűvel megbolondított hangzást tehát izgalmasabbnak és játékosabbnak ígéri a banda, egyben teljesebbnek, összetettebbnek gondolják, mint valaha. Ábel és Berci remekül illik szerintük a nagy egészbe, úgyhogy Jobbágy Bence, a zenekar alapító gitárosa, zeneszerzője így fogalmazott: „most minden pont jó: örülünk egymásnak és a daloknak is”.

Facebook: https://www.facebook.com/Murielband
Esemény: https://www.facebook.com/events/746644672150603/
Helyszín: 1051 Budapest, Erzsébet tér 12.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]