Mit olvasunk a 87. Ünnepi Könyvhét után?

A 87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok budapesti helyszínén, a Vörösmarty téren Esterházy Péter Hasnyálmirigynaplója volt a legnépszerűbb könyv, de Zoltán Gábor Orgia, Németh Gábor Egy mormota nyara, Darvasi László Taligás és Závada Pál Egy piaci nap című kötetei is keresettek voltak, a verseskönyvek közül pedig Tóth Krisztina Világadapter és Térey János Őszi hadjárat című kötetei fogytak még jól. Örömhír, hogy Purosz Leonidasznak (slammer, a József Attila Kör tagja, ELTE-hallgató) a napokban jelent meg A városnak meg kell épülnie című első könyve a Fiatal Írók Szövetségénél, ezt a Könyvhéten is meg lehetett vásárolni, a szerző szombaton dedikálta a verseskötetét.

“Hiába triviális, mégis ki kell mondani, hogy vannak könyvek, és hogy ez milyen fantasztikus és milyen gazdag” – mondta a 87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok csütörtöki budapesti megnyitóján Esterházy Péter a Vörösmarty téren, Dés László kísérte szaxofonon, amely a program legnépszerűbb eseménye volt, becslések szerint mintegy hatezer embert vonzott – mondta el Keresztury Tibor, a szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) igazgatója. Az író beszédét az Élet és Irodalom jelentette meg.

Keresztury azt is elmondta, hogy az idei könyvhét két legnagyobb ellensége a foci Európa-bajnokság és az időjárás volt. Ennek ellenére, a nem hivatalos visszajelzések alapján, minden kiadó sikeresnek értékelte a könyvhéten való szereplését, amelynek népszerűsége jól tükrözi a magyar olvasóközönség nem csappanó, tartós érdeklődést a nívós, maradandó értéket képviselő szépirodalmi művek iránt.purosz_leonidasz_borito

A fővárosi Vörösmarty téren több mint ezer szerző dedikálása várta az olvasóközönséget.

A könyvhét aktualitásához kapcsolódóan Purosz Leonidasznak (2014-től az ELTE magyar szakos hallgatója, aktív slammer és a József Attila Kör tagja) a napokban jelent meg első kötete a FISZ (Fiatal Írók Szövetsége) gondozásában A városnak meg kell épülnie címmel.

Forrás: MTI,  hvg.hukonyves.blog.hu, litera.hu

Képek forrása: litera.hu, hirado.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]