A 10 legjobban várt újonc sorozat 2016-ban

Itt az új év, ami rengeteg új nagyszerű sorozattal vár minket. Ezekből gyűjtöttem össze a tíz általam legjobban vártat. A listát nem sorrendben raktam össze.

1. Baskets (FX)baskets-billboard

A Másnaposok sztárja, Zach Galifianakis a nagyszerű Bored to Death után újra sorozatozik, és a készítésben közreműködik a világ legviccesebb embere, Louis C.K. is. Galifianakis karaktere otthagyja a biztos irodai állását, hogy megvalósítsa az álmát, és bohóccá váljon. A neves párizsi bohócképzőből azonban kibukik, így haza kell térnie a szülővárosába Bakersfieldbe, hogy ott próbálkozzon tovább. Szerencsére nem kell rá sokat várni.

premier: január 21.

2. Animals (HBO)1432926034205

Animációs sorozat a Duplass testvérektől a HBO-ra, akik annyira bíznak a sorozatban, hogy még az első évad premiere előtt berendelték belőle a második évadot. A sorozat a New York városában élő állatokról szól. Reménytelenül szerelmes patkányokról,  vagyis egerekről, genderválságban lévő galambokról, és identitátászavarral küzdő poloskákról. A látványvilág nem tűnik mindennapinak, ahogy a koncepció sem, a HBO pedig ritkán hibázik, úgyhogy bízom benne, hogy jó lesz, de azt tippelem, hogy ez igencsak réteg sorozat lesz.

premier: február 5. – magyar premier: február 7.

 

3. 11.22.63 (Hulu)

maxresdefaultA Stephen King bestsellere alapján készült sorozatban James Franco karaktere visszautazik az időben a 60-as évekbe, hogy megakadályozza a Kennedy gyilkosságot. Ráadásul az új Star Wars-t jegyző J.J. Abrems a producer. Nincs több kérdésem.

premier: február 15.

 

 

 4. Vinyl (HBO)

vinyl-key-artMick Jagger ötlete alapján, Martin Scorsese és Terence Winter közreműködésével készül az az 1970-es évek zenei világáról szóló sorozat. A helyszín New York, ahol egy küszködő lemezvállalat vezetője elkeseredetten keresi azt az új hangot, aki megmenti a vállalkozását a csődtől. Sex drugs and rock and roll!

premier: február 14 – magyar premier: február 15

5. Idiotsitter (Comedy Central)

letöltésEredetileg websorozatnak indult, majd a Comedy Central felkarolta, így hagyományos sorozat készül belőle. Egy állati gazdag felnőtt lány házi őrizetbe kerül, az apja pedig felbérel valakit, hogy ne kerüljön bajba. Nem is tudom mi fogott meg benne igazán, de kedvelem az ilyen “Furcsa pár” szerű alapszituációkat, ráádásul az általam kedvelt Workaholics-al párban fog adásba kerülni, ezért valamiért bízom benne, hogy hasonló lesz hozzá.

premier: január 14.

6. Angie Tribeca (TBS)

801c90079dbf4197c10dadc29ba19b6cEgy zsaru komédia Rashida Jones főszereplésével, ráadásul Steve Carell az egyik producer. A csatorna annyira bízik a sorozatban, hogy már premier előtt megkapta a második évados berendelést. Engem a trailer valahol a rágógumit fújó németjuhásznál vett meg, dehát nekem híresen alacsony az ingerküszöböm ezen a téren.

premier: január 17.

7. The Path (Hulu)

686-the-path-ewAaron Paul (Breaking Bad) és Hugh Dancy (Hannibal) főszereplésével érkezik a Hulu-ra egy ambivalens vallásos mozgalomban részt vevő család küzdelmeiről, hitről, családról, házasságról. Arra koncentrálva, hogy milyen életet élünk, és milyen életet szeretnénk élni. Kicsit még keveset tudunk róla, de a két színész neve nekem garancia a minőségre.

premier: március 30.

8. Outsiders (WGN America)

outsiders-posterEgy klán, amely már több, mint kétszáz éve él a törvényen kívül az Appalache-hegységben. A helyi város szervei nem tudnak velük mit kezdeni, azonban amikor a területükre a tőke vet szemet, akkor kénytelenek fellépni ellenük. A trailer nagyon meggyőző, a Sons of Anarchy-s Ryan Hurstnek pedig különösen örülök.

premier: január 26

9. Westworld (HBO)

westworld-posterEgy jövőbeli vadnyugat témájú kalandpark, ahol a robotok arra vannak programozva, hogy a látogatók minden fantáziáját, vágyát teljesítsék. Az egyező című filmhez hasonlóan azonban valami itt is félrecsúszik. Az író az Interstellart, és a Sötét lovagot is jegyző Jonathan Nolan, az egyik producer pedig a már emlegetett J.J. Abrams. A színészek között pedig ott van Anthony Hopkins és Ed Harris.

premier: még nem tudni

10. Preacher (AMC)

teEgy texasi kisváros egykori prédikátorát egy emberfeletti entitás szállja meg, aki ezzel Istennel vetekedő hatalomra tesz szert. Volt barátnőjével, és egy ír vámpírral útra kelnek, hogy szó szerint megleljék Istent. Joseph Gilgun alakítja majd a vámpírt, akinek a nevét már most érdemes felírni, mert a Misfits-es alakítása alapján ő lesz a legszórakoztatóbb karakter. A készítők között pedig ott van Seth Rogen. A sorozat majdnem a HBO-ra került, de az utolsó pillanatban megszakadtak a tárgyalások, így az AMC csapott le rá, hogy egy újabb képregény-adaptációjuk legyen a  The Walking Dead mellé. Akkora sikereket azért nem jósolok neki, de nagyon ígéretesnek tűnik.
premier: május

források sorrendben:zap2it.com deadline.com latimes.com comingsoon.net cc.com tvinsider.com screencrush.com deadline.com theguardian.com deadline.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]