Gyerünk a színházba be!

Kedves ELTE-sek, hallottátok, hogy egyetemünk általános rektorhelyettese, Kisfaludi András és Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója, együttműködési megállapodást írtak alá? Kölcsönösen örülhet mindkét fél a megállapodásnak, hiszen a megegyezés elsődleges célja az egyetemi színjátszó társulatok tevékenységének támogatása, valamint a színház programjainak népszerűsítése az egyetemi polgárok körében.

Kisfaludi András és Nemcsák Károly is kiemelte az október 7-én megkötött megállapodás kölcsönös előnyeit: a József Attila Színház változatos repertoárjában mindenki találhat szívének kedves darabot, a XIII. kerületi színház maximálisan részt vesz a főváros színházi életében. Szándékosan nem rétegszínház, széles közönséghez és több generációhoz kíván szólni. Mindemellett most már tárt karokkal várja az egyetemi színjátszó köröket is, stúdiószínpadot biztosítva darabjaik bemutatásához, illetve egyéb kulturális programok lebonyolításához.

És hogy kiknek is köszönhetjük mindezt? Az együttműködési megállapodás kezdeményezője Horváth István, a Munkajogi és Szociális Jogi tanszék egyetemi docense volt, a hallgatói csoportok összefogásával és a színjátszó társulatok igényeinek felmérésével Pozsár-Szentmiklósy Zoltánt, a hallgatói ügyek rektori biztosát bízták meg.

Kedvcsinálónak pedig nézzétek bele a színház e havi műsorkínálatába!

Forrás: elte.hu, jozsefattilaszinhaz.hu

Kép: innen

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]