Sikerrel zárult az idei PPK Kari Napok

Idén is számos érdeklődő hallgatót vonzott a színes szakmai és közösségi programokat kínáló PPK Kari Napok, melyre március 31. és április 3. között került sor. Hétfőn a Pub Quizen, kedden a Szakmai napon, szerdán pedig a Közösségi napon vett részt az a több száz hallgató, aki ellátogatott a PPK Izabella utcai vagy Kazinczy utcai épületébe.

A rendezvénysorozat első eseményeként hétfőn került megrendezésre a PPQ Pub Quiz a Lelkifröccsben, ami egy új hagyományteremtő kulturális-szórakoztató rendezvénysorozat a PPK-n. Az esemény szervezői a nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel idén még két alkalommal rendeznek vetélkedőt, az őszi félévben pedig egy igazi „PPQ-ligával” készülnek.

A rendezvény második napján az Illyés Sándor Szakkollégium szervezésében megvalósult Szakmai napon vehettünk részt. Sokan hallgatták meg Holzleiter Fanny – Mosolyka előadását, amelyről korábbi cikkünkben már mi is beszámoltunk, de a különböző workshopokon és tréningeken is bőven akadtak érdeklődők.
A legnépszerűbb program Mosolyka előadása volt, aki nyíltan és őszintén, némi humorral fűszerezve mesélte el, milyen is az élet kerekesszékkel. Mennyit ér a diplomád? címmel tartott beszélgetést Almási Kitti, ahol olyan dolgok is szóba kerültek, amilyenekről álmodni sem mernél. Az ISSzK mellett a Láthatatlan Egyetem képviselői is szót kaptak, Tippek, trükkök a halogatás legyőzésére címmel.
Kedden a Kazyban egyes szervezetek standokkal is képviselték magukat, így az ISSzK, az Eötvös Kiadó, a Kortárs Csoport, a Pszinapszis és a Kamer is informálta az érdeklődőket.

Április 2-án került sor a Közösségi- és sportnapra az Izabella utcai épületben. Kipróbálhattátok az életnagyságú Honfoglalót, vízipipázhattatok Tabuval egybekötött teaházban, valamint betekintést nyerhettetek a látássérültek mindennapjaiba is az Esélyegyenlőségi standnál.

Az Izu udvarán három csapat próbálta lenyűgözni a zsűrit a főzőverseny keretében, a bográcsok körül déltől folyt a szorgos munka. A megadott alapanyagokat ki-ki különféle dolgokkal egészítette ki, így nehéz dolga volt Oláh Attila dékán úrnak, Zaránd Péter EHÖK elnöknek, és Sztilkovics Zorka PPK HÖK elnöknek kiválasztani a legjobbat.

Az Izu tornatermében volt funkcionális tréning-bemutató (TRX, ketlebell stb.), kviddics, röplabda, illetve a különböző ügyességi feladatokból álló Egy perc, és nyersz . A sportprogramok egytől egyig – a részt vevő hallgatóknak, oktatóknak és a szervezőknek köszönhetően – remek hangulatban zajlottak.

Méltó zárása volt a 2014-es PPK Kari Napoknak a Sensation Green Karibuli, ahol bár nem tudtuk meg, hogy miért lett zöld a négyes metró, mégsem érdeklődött utána igazán senki – a buli hevében valahogy elfelejtődött, hiszen a H13 rendezvényközpontban DJ Gomez játszott hajnalig.

Ha esetleg lemaradtál a programokról, nem kell várnod egy egész évet: nemsokára újra lesz PPQ, PPK-s Karibuli, és számos egyéb program – a részletekért figyeld a PPK HÖK honlapját és Facebook oldalát!

 

Galériáink a Kari Napokról és a buliról: http://elteonline.hu/rendezvenyfotok/ppk-kari-napok-szakmai-nap/

http://elteonline.hu/rendezvenyfotok/ppk-kari-napok-kozossegi-nap-2/

http://elteonline.hu/partyfotok/sensation-green-ppk-kari-buli/

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]