Nyár, Balaton és Rock minden mennyiségben!

Ilyen volt a Rock Beach Fesztivál!

Hétvégén ütős rock és metal zenék törték meg a békés, Balaton-parti település csendjét, az üdülőváros szokásos képét pedig hirtelen fekete ruhás, acélbetétes bakancsos alakok forgataga váltotta fel. Így indult Balatonszemesen az idén első alkalommal megrendezett Rock Beach Fesztivál!

Pénteken két ismert hazai együttes, a Subscribe és a Depresszió nyitotta a Szalon Nagyszínpad műsorát, majd az angol gothic metal együttes, a Paradise Lost érkezett Balatonszemesre. Közben a – szaunákat megszégyenítő hőmérsékletű – Jägermeister Sátorban olyan előadók fokozták a
hangulatot, mint a Junkies, Hétköznapi Csalódások, Aurora vagy a Prosectura.

Szombaton többek között Anna and the Barbies, Alvin és a mókusok, Blind Myself és Rómeó Vérzik tombolt a színpadon, a külföldi vonulatot pedig a francia Gojira képviselte.

A legnagyobb érdeklődést a zárónap keltette a népszerű magyar együtteseket – mint a Road, Paddy and the Rats, Fish!, Leander Rising – és az amerikai Overkillt, illetve a svéd Sabatont sűrítő programjával. A műsor szerencsés összehangolásának köszönhetően – ha csak részben is –
valamennyi koncerten részt vehetett a közönség.

A koncertek mellett rodeó bika, lézerpuska céllövölde és csocsó szórakoztatta a fesztiválozókat. A guitar hero sátor és a green box fotózás segítségével pedig igazi rocksztároknak érezhettük magunkat.

A hosszú, végigtombolt éjszakák utáni kikapcsolódásról  a Balaton üdítően tiszta és kellemes vize, illetve a közeli élményfürdő nyugtató masszázsai gondoskodtak. Akinek az egész napos strandolási lehetőség nem lett volna elég, szkíta kiállítás, kisvonat, postamúzeum, és Latinovich Zoltán emlékmúzeum kínált további szórakozási alternatívát.

A Rock Beach az egyik leginkább költségkímélő, egyben legcsaládiasabb hangulatú magyar fesztiválok egyikének is nevezhető. A kedvező belépőárak mellett széles étel- és italkínálatához is barátságos árakon juthattunk, míg viszonylag kis létszámú tömegében a rocker kisbabától kezdve, a Sabaton ereklyét elnyerő 12 éves metálrajongó tini srácon keresztül, az Alvin és a mókusok koncerten nézelődő kedves idős bácsiig, minden korosztállyal találkozhattunk.

A szervezők nem titkolt szándéka a hagyományteremtés, melynek megvalósítására a nyár, a Balaton part, és az utóbbi idők zenei trendje miatt háttérbe szorult célközönség szerencsés kombinációja jó esélyt biztosít.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]