Ébred a LEN

Az eső ellenére nyitnak a különböző standok, a szervezők a tegnap esti buli romjait takarítják és felkészülnek a fesztivál második napjára.

Érkeznek a szervezők, kipakolják a pultokat, felállítják a sörpadokat és megpróbálnak az időnként eleredő eső ellenére jó hangulatot teremteni. Még mindenkin érezhető a tegnapi fergetes parti hangulata, kiáltások repkednek a sátrak felett: “Ki trollkodott a laptopomon? Egy félőrült cicás matricát ragasztott rá.” Azután megszólal a zene is, igaz, csak visszafogott hangerővel tekintettel arra, hogy a kampuszon még folynak az előadások.

Az EHÖK Esélyegyenlőségi Bizottság sátra az első a déli tömb felől érkezve, ahol különböző játékokon keresztül lehet kipróbálni, milyen, ha az ember valamelyik érzékszerve sérült. Fel lehet venni olyan fülhallgatót, ami 30%-os vagy 60%-os hallássérülés érzetét kelti, illetve vannak szemüvegek, amikkel imitálhatjuk a csőlátást. Sőt mindezt lehet kombinálni is, ami ijesztően elveszett érzést kelt. Vannak tesztek, amik főként szociális problémákra kérdeznek rá, mint például a hajléktalanok száma Magyarországon. Aki elég jól teljesít, szörpöt vagy nyalókát nyerhet. Ezenkívül írhatunk Braille-írógéppel, ahol hét billentyű különböző kombinációi adják ki az ábécét. Később érkezni fog két vak lány is vezető kutyákkal. Velük azt mérhetjük fel, vajon el tudjuk-e mesélni, amit mi látunk, illetve okoz-e problémát a fesztiválon egyik helyről a másikra való eljutás.

A geológusok sátrában ki lehet rakni puzzle-ból a földgömböt és a szervezők olyan érdekességeket ejtenek el játék közben, mint hogy a legtöbb arab ország zászlajában van zöld. Lehet találkozni az Európai Geológusok Szövetségének budapesti kontaktszemélyével, aki mesél a szervezetről. Céljuk többek között a kontinens geológusainak összehozása és szakmai konferenciák és szemináriumok megvalósítása. Ráadásul, ha érdeklődünk a földrajz iránt, akkor meghívást kapunk az évente megrendezett Földrajzos Napra is.

Az Informatikai Kar a Társas- és szerepjátékos hétvége elnevezésű programját szeretné népszerűsíteni azzal, hogy a sátrukban rengeteg társasjátékból lehet válogatni és persze leülni játszani. Azért szervezték ezt a megmozdulást, mert úgy gondolják, hogy ez az időtöltés jót tesz a közösségnek és szeretnék, ha minél többen kipróbálnák. Ezenkívül kérdőíveket osztanak, aminek elsődleges célja az igényfelmérés, hogy a következő fesztiválon az elvárásoknak megfelelő zenekart hívjanak és programot szervezzenek.

Ez a kora délután programja, egyre többen érkeznek a helyszínre, gyertek ti is, mert a zene egyre hangosabb, a nevetés egyre nagyobb és még a nap is kisütött.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]