Holnap kezdődik a LEN, mi már készülünk a Hősökkel!

Holnap indul a Lágymányosi Eötvös Napok, az ELTE fesztiválja, ahol csütörtökön a Hősök is fellép, így Ecküt kérdeztük, hogyan készülnek az eseményre.

A Veszprémhez kötődő hiphop formáció hazánk egyik legsikeresebb együttese és már tizedik jubileumán is túl van a csapat. Jelenleg körbe koncertezik az országot, a nyár kezdetével pedig jönnek a fesztivál fellépések. Május 9-én a LEN Burn Arénájában lépnek színpadra fél 10-től, többek között erről is beszéltünk Ecküvel.

Hallottatok-e már a LEN-ről? Mit vártok az eseménytől?

Abszolút. Tavaly léptünk fel először a LEN-en és nagyon tetszett. Nagyon jó, hogy ingyenes és teljesen fesztivál hangulatú az egész, ami azért nem minden egyetemi napokról mondható el. Kedves érdekesség, hogy nem csak egyetemisták jönnek el. Egyébként tavaly a Happy Gang után léptünk színpadra, nagyon aranyos srácok, jó buli volt.

Mit gondoltok az ELTE-s bulikról?

Több ELTE-s buliban felléptünk már, koliban, gólyabálon és legutóbb a Mikulás Bulin, a Dobozban, az különösen jó volt, mivel az Animal Cannimals-szel és Sub Bass Monsterrel voltunk együtt. Ezek a fellépések mindig pozitív élmények, hiszen mindig jó egyetemisták és főiskolások előtt játszani. Egyszer például egy gólyatáborba tartó vonaton rappeltünk, ezek mindig jó hangulatú bulik.

 Mivel készültök a csütörtöki koncertre?

Nem készülünk nagy extrával, az áprilisban megjelent Érintés című lemezünkről játszunk majd új dalokat, de persze az eddig jól bevált számokat is megpróbáljuk eldörrenteni elég keményen. A mostani kedvenc a koncerteken a Nobody Moves-zal közös A-Do-Gat című szám, úgyhogy ezt biztosan hallhatjátok majd csütörtökön és a júniusi Viva Cometen is ezzel lépünk fel.

A LEN előtt szerdán a Miskolci Egyetemi Napokon, utána pedig pénteken Szombathelyen játszotok, hogy bírjátok ezt a sok fellépést? Milyen lesz a nyár a fesztiválokkal?

Igen, ez az áprilisi és májusi szezon készít fel minket a nyári fesztiválokra, ez egy intenzív és impulzív időszak, de segít a nyári gyűrődést bírni. Az új lemezzel egy pezsgő időszak ez most nekünk és óriási, hogy ilyen helyeken melegíthetünk be a nyári, hiszen az egyetemisták és főiskolások az ilyen egyetemi napok után a fesztiválokra is eljönnek.

Ahogy mondtad, áprilisban jött ki az új lemezetek, de azért gondolom a munka nem állt meg, dolgoztok valamin jelenleg?

Van már egy-két új dalunk készülőben, amik formálódnak, de még nem tudjuk, hogy mi lesz velük. E mellett sok más dologban is benne vagyunk, Take It barátunk lemezén is besegítünk és a Subscribe Hegyalja himnuszában én is közreműködöm. Az új lemezről pedig május végén vagy közepén jön majd egy új videoklip, így ez az év pezsgő nekünk és megpróbáljuk a legjobbat nyújtani minden fellépésen, ahogy az csütörtökön is lesz.

Holnaptól tehát mindenkinek irány a Lágymányosi Campusra, ahol indul az év leghosszabb és legjobb ELTE-s bulija, csütörtökön pedig 21:30-kor a Burn Arénában találkozunk a Hősök koncerten!

Képek: http://langologitarok.blog.hu/ és http://hosok.hu/

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]