Nélkülük nincs EFOTT

A Tankcsapda Zánkáról már dalszöveget is írt!

Ősfesztiválozó zenekarok, akik az EFOTT-tal párhuzamosan nőttek nagyra, s akik nélkül az idei, zánkai buli is elképzelhetetlen lenne. Június 25-30. között a húrok közé csap többek között a Beatrice, a Quimby, Kowalsky-ék és az Anima Sound System. A balatoni, erdős-ligetes helyszín
nem csak az EFOTT közönségének, de a zenészeknek is vonzó. Erről Lukács Laci, a Tankcsapda frontembere mesél nekünk.

 
A Beatrice épp most ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját, de Nagy Feró és csapata fáradhatatlan. Továbbra is nagysikerű koncertekkel örvendeztetik meg a Ricse-rajongókat, és az EFOTT-ról sem hiányozhatnak. Érdemes lesz a babos kendőket újra előkészíteni!

 
A Tankcsapda népszerűsége is hosszú évek óta töretlen. A zenekar most kezdi meg Rockmafia elnevezésű turnéját, és június 29-én, szombaton Zánkán is dübörög majd a Rock ’n’ roll. Az EFOTTos Tankcsapda bulik mindig hihetetlen tömeget mozgatnak meg, amelyre Lukács Laci is szívesen emlékszik vissza.

 
„Az EFOTT a mindenféle értelembe vett fékeveszett bulizást jelentette már azokban az években is, amikor még „csak” közönségként voltuk jelen – emlékszik vissza Laci. – Amióta fel is lépünk ezeken a bulikon, ez a dolog csak még inkább pikánssá vált. Konkrét esetet nem mondunk, mert nem csak a nyomdafesték nem tűrné, de a számítógép monitor is elszégyellné magát.”

 
A Tankcsapda énekese Zánkáról is kellemes emlékeket őriz: ”Több alkalommal volt már szerencsénk Zánkán játszani. Sőt még dalszövegben is „emléket állítottunk” egy nagyon erősre sikerült ottani éjszakának, még ha a Zánka szó nem is hangzik el a Voltam már bajban című, 1994-es
szerzeményben.”

 
Az éppen Erdélyben koncertező Quimby sem maradhat ki az EFOTT-fellépők közül. A fesztiválon a közönség ízelítőt kaphat az új lemezhez készülő dalokból is. A hat fiú a szabadtéri bulik nagy kedvence, idén az EFOTT-on június 27-én lépnek fel.

 
És a sor ezzel még nem ér véget, visszaigazolt részvevője a bulinak az Anima Sound System, az Alvin és a Mókusok, a Belga, a Pál Utcai Fiúk és Kowalsky meg a Vega.

 
Elindultak már a találgatások, de a nyitó napi fellépőt, valamint a külföldi nagy meglepetés neveket még nem tették nyilvánossá a szervezők. De az igazi fesztiválozók e nélkül is tudják, a buli garantált!

 
EFOTT- Csak szabadon…

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]