Kívánj zenekarokat!

A kívánsággép beindult!

Ismét beindul a kívánsággép, a Sziget Szervezőiroda a fesztiválok honlapjain várja a javaslatokat, mely külföldi előadókat, zenekarokat hívják meg a jövő évi Heineken Balaton Sound, VOLT és Sziget fesztiválokra.

Évek óta – hagyományosan a szezon végeztével, a jövőt tervezve – ősztől már zakatol a következő évi fesztiválok kívánsággépe. Ide várják a szervezők a látogatók javaslatait arra, hogy mely külföldi zenekarokat kellene meghívni a rendezvényekre. „Legfontosabb támpontunk a programok kialakításában, hogy kiket kérnek a látogatóink” – mondta Gerendai Károly a Sziget Szervezőiroda ügyvezetője, hozzátéve, hogy a kívánságlistán legtöbb szavazatot elért 50 zenekart mindenképpen megkeresik, de hasznos számukra ez a lista a kisebb színpadok „feltöltésénél” is. Gerendai elmondta, hogy az élbolyban minden évben felbukkannak azok a „szupersztárok”, akiket évről-évre, így jövőre is igyekeznek elcsábítani. A szervezők számára azonban fontosabb információ, hogy az aktuális zenekarok közül kik számítanak trendinek. „A nemzetközi és a hazai ízlés között sajnos még nagy az eltérés” – tesz megállapítást Gerendai, a szigetes fesztiválok azonban szeretnének ezen változtatni.

Az ügyvezető szerint vagy nagyon sok pénzzel vagy nagyon jó hírnévvel lehet igazán nívós programokat verbuválni a fesztiválokra. „Mi nem tudunk a pénzben versenyezni a leggazdagabb fesztiválokkal, viszont egyre nagyobb a rendezvényeink presztízse, hisz’ a tavalyi European Festival Awards versenyén nem csak a közönség és a szakma szerint lett a Sziget a legjobb, de a nemzetközi zenésztársadalom képviselői is beszavazták a fesztiválunkat a Top 5-be, illetve már a Balaton Sound is a legjobbak közt verseng. Egy újabb siker bizonyára sokat segítene abban, hogy minél több zenekart tudjunk elcsábítani a kívánságlista éléről” – bizakodik Gerendai.

Szavazzunk tehát a http://eu.festivalawards.com/vote oldalon a Szigetre és a Balaton Soundra, hogy nagyobb lehessen az esély a kérések teljesítésére. A fesztiválok kívánsággépeibe pedig itt lehet bedobni a voksokat:

http://www.sziget.hu/kivansaggep
http://volt.hu/kivansaggep
http://balatonsound.hu/kivansaggep

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]