Open Stage a LEN-en

Az Open Stage a LEN 2. napján lépett fel a Fütyülős Stage-n. Lung László Zsolttal és Kozma Attilával a fergeteges koncertjük után beszélgettünk.

Ha jól hallottam körülbelül ötször adtátok elő a nagy sikerű Aranka című slágereteket különböző verziókban és a közönség mind az ötször végig tombolt rá. Hogy hogy ekkora sikere van ennek a dalnak?

Mi szándékosan úgy építjük fel a repertoárunkat, hogy időnként felbukkanjanak benne az Arankának a motívumai. Azért csináljuk ezt, hogy aki esetleg nem a koncert elejétől hallgat minket, az is megbizonyosodjon róla, hogy mi vagyunk a színpadon.

Azon kívül, hogy vicces, amit csináltok, mitől jó ez az egész? Mi az, amitől működik?

Azért működhet, mert az emberek értik, amit mondani akarunk a dalainkkal.

Csengő Zoli és Aranka valós személyek?

Nem, ez teljesen kitalált történet. Annak idején, amikor ezt a dalt írtuk, kétféle karaktert akartunk kifigurázni. Az egyik Csengő Zoli alakja, aki mindig jobb nálunk, a másik pedig Arankáé, a számunkra elérhetetlen nőtípusé, aki mindig egy szinttel felettünk van.

Szerettek egyetemi bulikon fellépni?

Szeretünk Magyarországon fellépni, az nekünk teljesen mindegy, hogy ez egy egyetemi buli, vagy egy fellépés a Zöld Pardonban, vagy bárhol máshol.

Hol vagytok népszerűbbek, Magyarországon vagy Romániában?

Máshogy ismernek minket a két országban. Magyarországon elsősorban csak a dalainkat ismerik. Romániában pedig inkább a prózai jeleneteinkről ismernek minket. Tehát Magyarországon általában koncerteket adunk, otthon meg inkább előadásokat.

Mennyire sikerült szétnéznetek a LEN-en?

Nem nagyon, mert most érkeztünk Norvégiából és elég fáradtak vagyunk. Sajnos a fellépés után sem tudunk itt maradni, mert hajnalban indulunk Londonba.

Ezek szerint külföldön is ismernek titeket.

Igen, de magyar közönség előtt lépünk fel.

A londoni fellépés miatt izgultok?

Inkább a repülés miatt izgulunk. Jobban mondva rettegünk.

Majd éneklejetek közben egymásnak, hajrá srácok!

Fotó: Martin Wanda

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]