Bikinik százai a Széchenyiben

A hideg ellenére több mint ezren buliztak a nagy sikert arató Nedves Esten, s a lenge öltözékű lányoknak-fiúknak és a vizespóló-versenyen köszönhetően látványban sem volt hiány.

Buli forró vízben – elsőre talán elképesztőnek tűnik e párosítás, már csak az alkohol és a hirtelen hőmérsékletváltozás olykor érdekes reakciói miatt is. Az immár hagyományosnak számító, ELTE Nedves Estek sorozatának e félévre eső partija ismét bizonyította azt, hogy az alapvetően abszurd megoldások is könnyedén sikeressé válhatnak.

Hagyományos – írtuk, ám ez mégsem egészen igaz a november 10-ei bulira, hisz az eddig helyszínként megszokott a Kispesti Uszodát ezúttal a patinás, ismert és nem mellesleg mérete és jellege miatt a szervezőknek és résztvevőknek sokkal nagyobb változatosságot biztosító Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda vette át.

Bár a házigazdák előzetesen azt ígérték, hogy mindhárom kinti medence harmincnyolc fokos forrósággal várja a szó szerint fagyos novemberi éjszakán strandolásra vetemedőket, végül csak az egyiket fűtötték fel teljesen, a másik kettő pedig a merészebbekre várt. Ennek ellenére a fázósabbaknak sem lehetett panaszuk, hisz a parti központjául szolgáló legmelegebb vízben is jutott hely mindenkinek, a Fürdő hatalmas méretű szaunáját is szinte olvadáspontig hevítették, ráadásul a különböző programok nagy része elegendő mozgást is biztosított az érdeklődőknek.

A szintén nem épp a legpasszívabb kikapcsolódást biztosító lemezlovasok mellett ugyanis egy interaktív aquazumba-bemutatón is részt vehettünk. Ez azonban – bár nagy sikert aratott – összehangolt tömegmozgás helyett elég kaotikussá fajult, a roppantul párolgó víz miatt ugyanis a hátsó sorokból lehetetlen volt látni, hogy mit is kellene pontosan csinálni. Az erősebbik – viszont kevésbé szép – nem által legjobban várt ’műsorszám’ viszont alighanem az aktivitást legfeljebb a szemeknek biztosító vizespóló-verseny volt, mely a viszonylag kis létszámú hölgyjelentkező ellenére is nagy népszerűségnek örvendett.

 

Különösen sokat tettek a Nedves Est sikeréért a csípő hideg dacára végig a medencék partjain korzózó, és a – talán nem is annyira – szomjas tömegek nagy örömére őket vízipuskákból vodkaszódával locsoló hostok/hostessek is. Mivel ezek a fiúk-lányok végig leheletnyi bikiniben illetve fürdőnadrágban flangáltak, őszintén reméljük, hogy hajnalra sem lettek túlságosan betegek – minket mindenesetre a puszta jelenlétüktől is a tüdőgyulladás kerülgetett.

Látványelemből persze a csinos lányokon kívül is jutott elég, hisz a régies helyszínnel, és a folyamatosan felszálló gőzzel harmóniában a partifények a megszokottnál jóval változatosabbak és sejtelmesebbek is voltak – bizonyára ez az összhatás is hozzájárul a képgalériáinkban, illetve az esemény Facebook-oldalán is tapasztalható pozitív hangulathoz, mely szinte kötelezővé teszi a hagyomány jövőbeli folytatását is.

Dicsuk D.
ELTE Online

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]