Rege a Gömbről, a Harmóniáról és a Gólyákról…

Mindazok, akik rutintalan bálozóként időben érkeztek, avagy ismerőseik, vagy ők maguk táncoltak, a dübörgő koncertek előtt még találkozhattak jó néhány programmal.

  A szervezők alaposan felkészültek, így azok a gólyák, akik kapunyitáskor már az Északi tömb ajtaján dörömböltek, nem csak a gyönyörű keringőt látták.

A bűvészbemutató után mindenki tánccal szórakoztatta a közönséget, aki csak élt és mozgott a teremben. Megforgatták egymást jó alaposan a TTK-s és BGGYK-s elsősök, sőt még azt is szemrevételezhettük milyen, amikor a HÖK elnökök lábában is benne van a ’boogie’. Ez esetben persze a boogie inkább keringőt jelent, mintsem valami vad pörgést. A táncok okozta izgalmak között pedig meghallgathattuk a dékáni és a Hallgatói Önkormányzat elnökeinek köszöntőjét is.

Igazi bál lévén, 10 körül kezdett beindulni a hangulat. Fél tízkor a koncertek is elkezdődtek, gyűlt a tömeg. A Gömb aulában felállított színpadon a Hősök és a Happy Gang zenekar szórakoztatta a nagyérdeműt, lent a Harmónia teremben pedig az Irie Maffia indult neki. Bár az igazi edzett egyetemistának a tíz óra még korán van, a magas sarkú pedig megnehezíti az ugrálást, mégis remekül teljesítettek a lelkes gólyák. Az énekesek külön megemlítették, milyen érdekes görög hősök között, kiöltözve tomboló tömegnek játszani.

Később a Vad Fruttik csapott a húrok közé. Kicsit megcsappant közönség előtt játszottak, de a hangulat itt is a helyén volt. A koncert végén még a szimpatikus fotós lányoknak is ajánlottak egy számot – hát nem kedves?

Ahogy haladt előre az idő, egyre gyakrabban lehetett megfigyelni a lenti dohányzónál, bátor, ujjatlan ruhás gólyalányokat, zakójukat vállára csapott gólyaifjakat amint az 1,2,3,4… kezdetű nótát, és egyéb buzdítókat üvöltötték mély meggyőződéssel.

A hajnalig tartó buliban végül senki nem maradt se szárazon, se egyedül… Amikor háromkor véget ért az este, még kicsit korainak tűnt a hazamenetel de az érthető okok miatt végül mindenki elhagyta a terepet. Remélem, az est végül mindenki számára pozitívan zárult. 

Akiknek szüksége van némi segítségre az emlékezéshez: Száraz Dénes fotóit itt,Martin Wanda fényképeit pedig itt találjátok meg.   

ELTE Online

Horváth Bara 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]