„A királyi esküvőn is verekedtek a pontos labdáért”

„Egy aláírt labdám 16.800 Ft volt egy internetes árverésen.” – interjú Dévényi Tibi bácsival.

Hány labdával készül egy-egy fellépés előtt?

 

Dévényi Tibi bácsi: Általában 12 labda van minden bulin. Amikor kezdtem a labdadobálást, akkor több is repült, de később rájöttem, hogy ha nagyon sok labda megy, akkor kissé devalválódik a buli. Ha kidobnék 50-et, akkor biztos elkezdenének fejelgetni, így meg harcolnak egy-egy labdáért, úgyhogy ez a 12 darab ez bevált dolog. Most néztem az interneten, hogy egy aláírt labdám16.800 Ft volt az árverésen, úgyhogy eléggé felértékelődött.

 

Mit tervez, meddig szeretne visszatérni a fesztiválokra játszani?

 

Dévényi Tibi bácsi: Ezt nagyon nehéz megmondani. Ez az ötödik EFOTT-om egymás után, most jöttek éppen a főszervezők, és azt mondták, hogy lehetnek bizonytalan pontok ezen a fesztiválon, de egy biztos: Tibi bácsinál éjfélkor teltház van. Amíg ez így megy, addig csinálom. A Rádió 1 színpadán a fiam, Dévényi Dani játszik, igaz más fajta zenét. Úgy gondolom, hogy ez is óriási dolog, hogy egy fesztiválon, ahol fiatalok vannak, apa és fia ugyanazt a korosztályt szórakoztatja. Ő az én mérföldkövem – idén diplomázott, és megkértem, hogy ha azt hallja az apjáról, hogy ciki, akkor szóljon! Abban a percben abbahagyom. Olyan szép volt a múltam, a saját TV-műsorom, a Három kívánság 20 évig ment, nem akarom, hogy a vége az legyen, hogy Uhrin Benedek és Kiszel Tünde szintjére „emelkedjek”. Ha úgy érzem, hogy nem kellek a közönségnek, akkor nem fogok mindenáron visszatérni. 65 éves vagyok, nem akarom ezt a végtelenségig csinálni.

 

Mit gondol arról, hogy a fia követi Önt a pályáján?

 

Dévényi Tibi bácsi: Hát igen, követi, ő is DJ – természetesen más zenével. De hát múlik az idő, ha ő 20 év múlva előveszi a Lady Gagát, az is retrónak fog számítani. Van egy 10 éves öccse, az lenne a nagy vágyam, hogy egyszer a három Dévényi egy színpadon játsszon. Tehát egy öt év múlva ő már 15-16, a Dani olyan 30, én már 70 – de egyesülve a három Dévényi nagy show lenne. Nagyon érzékeny amúgy erre a műfajra, rettentően szereti.

 

Nem tervezi, hogy újra visszatérjen TV-műsorokba szerepelni?

 

Dévényi Tibi bácsi: Sokan megkerestek már, például azért, hogy a Három kívánságot újítsuk fel. De ez egy olyan szép 20 év volt, hogy én most nem vágok bele egy bizonytalanba. Nagyon sok TV-s kollegám belevág, de ott akarják folytatni, ahol abbahagyták – de azóta megváltozott a világ. Én nem szeretnék egy olyan műsort, aminél később megkapnám, hogy nincs közönség, köszönik szépen. Rengeteget szerepelek amúgy minden héten: Mokka, Reggeli, Fókusz, Aktív. Április 29-én Londonban a királyi esküvőn diszkóztam, és azt hiszem, hogy ez nagyon-nagy dolog, az összes TV stáb kinn volt. Egy nagy házibulivá változott London, minden nemzet külön bulizott, a magyarok előtt én léptem fel, így én is a királyi esküvő részese lehettem. Hál Istennek nagyon-nagy siker volt, ott is verekedtek a pontos labdáért. 

 

[YOUTUBE URL=”http://www.youtube.com/embed/gM2BLPaVyE0″]

 

Sárai Vanda

ELTE Online

Fotó: Horváth Lilla

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]