Az Egyetemi Könyvtár fejlesztéseiről a Könyvfesztiválon

Cséka György projektvezető tart előadást április 15-én a „Digitális közgyűjtemények a Web-en” szakmai konferencián a Millenárison.

2011. március 29-én sikeresen befejeződött az Egyetemi Könyvtár és az Arcanum Kft. 2010 decemberében megkezdett, Magyarországon egyedülálló digitalizálási projektjének első része: a könyvtár muzeális értékű alapkatalógusának digitalizálása. A munka során 3300 dobozban tárolt kb. 1.100.000 cédula került számítógépes bevitelre. Az alapkatalógus digitalizálásán kívül 2011. március 30. és április 4. között lezajlott a Könyvtár folyóirat-katalógusának digitalizálása is. A projekt második része, az alapkatalógus digitalizálásának végleges célja: a katalógus internetes publikálása és hozzáférhetővé tétele minden felhasználó számára. Ennek előkészítése, a digitalizált adatok feldolgozása, már folyamatban van.

A projektről az Egyetemi Könyvtár képviseletében Cséka György projektvezető előadást tart a XVIII. Nemzetközi Könyvfesztiválon az Arcanum Kft. által április 15-én szervezett, „Digitális közgyűjtemények a Web-en” című szakmai konferencián, a Millenárison.

Időpont: 2011. április 15. 13.30–16.00

Helyszín: Millenáris, Fogadó, Lázár Ervin terem (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20. G épület)

A konferencia részletes programja (pdf)

XVIII. Nemzetközi Könyvfesztivál

ELTE Egyetemi Könyvtár

www.elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]