Az ELTE polgárai 2. – Interjú Eszik Adriennel

A járványhelyzet miatt egyre több szakon döntenek úgy, hogy teljesen átállnak az online oktatásra. Így nem kis kihívás volt interjúalanyt találnom. Az első próbálkozáskor kongott az ürességtől a máskor életteli Napkazy, a PPK közkedvelt társasági tere. Másodjára már kevesebb lelkesedéssel indultam útnak, féltem, ismét kudarcot vallok. Aztán a bejáratnál láttam, hogy egy lány az épületbe érkezők lázmérésénél segédkezik. Bár a maszk miatt nem láttam sokat az arcából, kisugárzása, mosolygó szemei miatt egyből szimpatikussá vált számomra. Meg is kérdeztem, készíthetek-e vele egy rövid interjút. Nem hezitált sokat, legnagyobb örömömre igent mondott, így Az ELTE polgárai sorozatunk második részének keretein belül hadd mutassam be Eszik Adriennt, elsőéves közösségszervezés szakos hallgatót!

Hogyan találtad ezt a munkát? 

Az egyik szaktársam küldte ezt a lehetőséget, és mivel egyetem mellett mindenképp szerettem volna dolgozni, elvállaltam. Korábban más munkákat is kipróbáltam, például dolgoztam bolti kisegítőként is, de ebben munkakörben jobban érzem magam.

Hova valósi vagy? 

Vidékről jöttem, Kunszálláson élek. Ez egy kis falu Kecskeméttől nem messze. Az egyetem miatt felköltöztem Budapestre, amit egyszerűen imádok! Sokat gondolkoztam rajta, hogy az online oktatás miatt visszamegyek vidékre, de végül úgy döntöttem, maradok és dolgozom itt, mert egyszerűen lenyűgöz ez a fővárosi pörgés. 

Akkor ezek szerint te nagyon megszeretted a fővárost…

Számomra ez az a hely, ahol mindig felfedezek valami újat, és ezzel nem tudok betelni. Valamint Budapest a lehetőségek városa: a város bővelkedik kulturális programokban és turisztikai látványosságokban, illetve számos szórakozóhely van. A mozogni vágyók számára rengeteg sportolási és kirándulási lehetőség adott. Azonban a járvány miatt az itteni élet sajnos nem olyan eleven, de ennek ellenére nagyon szeretek itt élni.

Mesélj egy kicsit, honnan jött az ötlet, hogy közösségszervezés szakra jelentkezz? 

Nagyon szeretek szervezkedni, programokon részt venni, közösségben lenni. Emiatt először a rendezvényszervezői irány érdekelt, ez azóta változott, most már a HR szakirányon tudom elképzelni magamat. Ebben több jövőt látok jelenleg, főleg a vírushelyzet miatt. 

Eddig mi a benyomásod gólyaként az ELTE közösségi életéről? Már amennyire a járványhelyzet ezt lehetővé teszi…

Jelenleg nem bővelkedünk túl sok közösségi programban, de mi megoldjuk. Most jelentkeztem animátori képzésre, egy új csapat tagja lettem. Emellett 12 éve néptáncolok, erre itt az egyetemen is van lehetőség. Szóval amennyire a körülmények engedik, igyekszem kapcsolódni, társasági életet élni. Nagyon pozitív benyomásokat keltettek bennem eddig az emberek, akik körbevesznek itt.

Eszik Adrienn
Fotó: Princz Laura

Hogyan kezdtél el egyetemi körben is néptáncolni? 

Korábban már tudtam, hogy az egyetemnek van táncegyüttese és az ELTE Néptáncegyüttes oldalára Facebookon bukkantam rá. Rögtön ráírtam a művészeti vezetőre, és szeretettel vártak a csoportba. Hetente kétszer próbálunk, hétfőn 18:00–21:00 óráig, csütörtökön 17:00–19:30 óráig. 

Volt-e eddig olyan, ELTE-hez kapcsolódó élményed, ami nagyon meghatározó volt számodra? 

Nagyon szimpatikus számomra az animátori képzés, rengeteg kedves emberrel volt lehetőségem megismerkedni ebben a körben. Sajnos az elmúlt két hónapban a vírus közbeszólt, nem tudtam részt venni külön ELTE-s programokon, de bizakodó vagyok a jövőt illetően. 

Milyen út vezetett odáig, hogy jelentkezz az animátori képzésre?

Az óvintézkedéseket betartva lehetőségünk volt részt venni egy kétnapos gólyatalálkozón, csoportvezetőink ott mutatták be nekünk az ELTE Animátori Kört. Rengeteg pozitív véleményt hallottam róla, és semmiképpen sem szerettem volna kihagyni. Szerettem volna egy pörgős és lelkes csapat tagja lenni, illetve új arcokat megismerni. Emellett szeretném saját magamat is fejleszteni, akár a kommunikációs készség, akár a szakmabeli ismeretek terén. Szerintem az Animátori Kör rengeteget képes adni, és hatalmas lehetőség a személyiségfejlesztésre.

Mivel foglalkozol szabadidődben? 

Ahogy említettem, néptáncolok, közösségben vagyok, illetve szeretek olvasni, filmeket nézni. 

Mi volt eddig a legmeghatározóbb könyvélményed?

Nagyon szeretem a történelmi könyveket, alapvetően érdekel a történelem, ebből a tárgyból tettem emelt szintű érettségi vizsgát is. Amit most nagyon közel érzek magamhoz, az Eoin Dempsey Fehér rózsa című műve. Romantikus, háborús regény, ami valós eseményeket dolgoz fel. Rengeteg érzelmen mentem keresztül, miközben olvastam a kötetet.

Nemsokára itt van a vizsgaidőszak, ráadásul neked az első. Hogyan motiválod magad a tanulásra? 

Alapvető motivációt jelent számomra, hogy végre azt tanulhatom, amit igazán szeretnék. Jelenleg nincs sok órám, hiányzik is, hogy tanulhassak, de ha ez nem lenne kellő löket számomra, mindig ott vannak a barátaim, akikkel közösen inspiráljuk egymást. 

Mi eddig a benyomásod a szakodat, egyetemet illetően?

Nagyon közel érzem magamhoz a szakot, amit választottam, érdekes és hasznos tantárgyaim vannak. Jelenleg elképesztően lelkes vagyok, de szerintem ez a későbbiekben is ki fog tartani. 

Hogyan képzeled el a jövődet jelenleg, tervezel mesterképzésre is jelentkezni majd? 

Mindenképp el szeretném végezni a mesterképzést is. Jelenleg az emberi erőforrás tanácsadó szak érdekel. Még nem nagyon forrt ki ez az egész bennem, de azt gondolom, itt a fővárosban rengeteg lehetőség van.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]