Educatio Kiállítás 2020

Az érettségi utáni pályaválasztás az egyik legfontosabb kérdés egy fiatal számára, hiszen meghatározza majd egész életét. Éppen ezért olyan lényeges, hogy minden olyan információt megkapjon, ami segíti abban, hogy a megfelelő döntést hozza meg. Az év legkiemelkedőbb programja ebben a tekintetben kétségtelenül az Educatio Kiállítás, amely évente megrendezésre kerül immár 2000 óta.

Az Educatio Kiállítás 2020. január 9-11. között, a Hungexpo „A” csarnokában zajlik majd, csaknem 140 kiállító bemutatkozásával. A Kiállítás több, mint egy hely, ahol a különböző egyetemek bemutatják a saját szakjaikat; sokkal komplexebb ennél. Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás azért jött létre, hogy egy helyen és egy időben összefogja a hazai és a külföldi felsőoktatási intézményeket, a szakképző intézményeket, a tankönyvkiadókat, sőt a nyelviskolákat is, hiszen ismert, hogy a nyelvtanulásnak is fontos szerepe van mind a diploma megszerzésében, mind pedig a munkavállalás során.

facebook

Educatio Kiállítás. Forrás: Educatio Kiállítás hivatalos facebook oldala

Kétségtelenül nagy segítséget nyújt a döntésben, hogy a jövendő hallgató olyan személyektől nyerhet valós tájékoztatást a szakról, a képzésről, vagy akár csak magáról az egyetemi életről, akik maguk is tapasztalják, milyen érzés az adott egyetem polgárának lenni. Az intézmények oktatói mellett ugyanis az egyetemek jelenlegi hallgatói is képviselik majd a felsőoktatási intézményeket.

Csaknem 35 felsőoktatási intézmény és 13 szakképző központ kitelepülése érhető majd el, de emellett a már említett nyelvoktatást, szakmai gyakorlati helyeket, valamint külföldi továbbtanulási lehetőségeket biztosító intézetek, sőt, munkalehetőségeket kínáló cégek is képviseltetni fogják magukat a szakkiállításon.

A rendezvény alatt az egyetemek között az Eötvös Loránd Tudományegyetem kitelepülése is megtalálható lesz, hogy segítse a pályaválasztókat eligazodni a továbbtanulás útvesztőjében. Az egyetem nyolc kara mellett bemutatkozik a Gazdálkodástudományi Intézet (GTI), az ELTE Tanárképző Központ, az Origó Nyelvi Centrum és a Savaria Egyetemi Központ.

jhdr

ELTE kitelepülés a kiállításon. Forrás: elte.hu

A rendezvényre kilátogatóknak számtalan érdekes szakmai előadásokon is lehetőségük van részt venni. Az ELTE képviseletében január 9-én 13:00 órától Andor György, a Gazdálkodástudományi Intézet igazgatóhelyettese ismerteti meg az érdeklődőket a gazdasági alapszakos képzésekkel, majd 14:30-tól Borhy László rektor mesél az ELTE-ről. A természettudományok iránt érdeklődőknek pedig igazi csemege lehet az ELTE TTK hallgatói által „Tied a tudomány!” címmel tartandó előadás, mellyel egy kis ízelítőt nyerhetnek a jövőbeni hallgatók a kar képzéseiről.

A rendezvényre a belépés ingyenes, ugyanakkor előzetes online regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken végezhettek el!

További információk a kiállításról pedig megtalálhatóak itt!

Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont, „A” csarnok
(1101 Budapest, Albertirsai út 10.)

Fejléckép: educatioexpo.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]