Ismét egy „egyetemközi” koncert május 3-a estére

Légy részese a művészeti összekapcsolódásnak, melyet a Corvinus Művészeti Akadémia szervez. A május 3-ai koncert nemcsak azért különleges mert jótékonysági, hanem azért is, mert velünk összefogva jött létre. A koncert célja, hogy a kultúra és a művészet jegyében az egyetemek összekapcsolódjanak, és közös teret teremtsenek.

Május 3-án megvalósul az „egyetemközi” címkének második eseménye, amiben már mi, azaz az ELTE Online is partnerek vagyunk. A koncert jótékonysági, a belépők teljes összege az Igazgyöngy Alapítvány számára lesz felajánlva. Az alapítvány a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek művészeti oktatását tűzte ki céljának. A gyerekek életében fontos az önkifejezés, a kreativitás, a saját környezetük meghatározása és ahhoz való viszonyulás, hiszen sokszor nemcsak hátrányos helyzetűek, hanem kisebbséghez is tartoznak. Az Igazgyöngy Alapítványnak már 23 településről vannak tanulói a művészetorientált iskolában. A pedagógiai segítség mellett a családgondozást is fontosnak tartják, a szülőket folyamatosan bevonják gyermekeik mindennapi életébe. A művészeti oktatásuk egyik gyümölcse az, hogy tanítványaik tanévenként több mint 500 különféle, hazai és nemzetközi gyermek képzőművészeti díjat nyernek el.

30742584_1945225992167670_8758636819546914400_n

Az egyetemközi koncert lényege, hogy fogjunk össze és együtt tudjunk segíteni másokon. A CMA-hoz csatlakozott még a BME és az ELTE is. Az Összhangzat, a Corvinus Művészeti Akadémián belül alapított tizenhárom tagú banda, akik indie-, pop- és rockfeldolgozással készülnek nektek. A Kelenføld, egy BME-s alternatív pop-rock banda, akik tavaly ősszel adták ki első EP-jüket. Végül pedig az ELTE színeiben a Sezlony, akik az alt-rock műfajt keverik funky és gipsy dallamokkal. A rendezvényt rengetegen támogatták, mint például a Bánkitó Fesztivál vagy a Magyar Nemzeti Galéria, így még tombolára is lehet számítani.

Tehát május 3-án mindenkit várunk a TRIP hajón, hogy ennek a hatalmas jótékonysági, egyetemközi fúziónak a részesei lehessetek. Hiszen a művészet által mindenki megtalálja a közös hangot!

Képek és esemény: CMA Összhangazat x Kelenføld x Sezlony – Jótékonysági koncert

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]